如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
都係鬼佬先做到野
綠領呢啲日日呃飯食
土地供應專責小組本月底公布開發土地供應諮詢文件,主席黃遠輝今早(14日)出席電台節目時,搶閘提議發展私人發展商手上的農地儲備,由政府向發展商提供誘因改劃土地,但要確保取回等值的公營房屋。
綠色和平對建議表示失望,批評黃遠輝在土地大辯論開始前,以主席身份提出該立場極不恰當,又指他意圖將土地大辯論扭曲成有前設的討論。

對於黃遠輝提倡由公私營合作,由政府以公帑展開基建及解決排污問題,向私人發展商提供誘因改劃土地,並確保能取回等值的公營房屋的建議,綠色和平表示失望,又批評黃遠輝以主席身份發言,在土地大辯論開始前提出對土地發展和用途的立場極不恰當,亦是意圖將土地大辯論扭曲成有前設的討論,意圖主導輿論。

原文網址: 黃遠輝倡發展私人農地 環保團體批用公帑為地產商開路、「抬轎」 | 香港01
點解你要道德勒索人
佢有批鬥你?
樓上都係指出樓主想法自私啫
有批鬥其他人?
咩叫完全唔理其他人
佢做自己嗰份, 唔生仔,冇迫其他人要做乜做物,冇批鬥人地。自乜私?

學你件紅衛兵咁批鬥人地逼人地做乜做勿先叫理其他人?先叫唔自私?
迫大家接受我亂掉既垃圾,亂噴既煙,我污染既海洋,
你哋點慢慢嘆,關我撚事
你係批鬥
因為佢唔生已經為環保出左力

你既方式就好似紅衛兵批人唔夠愛黨咁

你有紅衛兵批鬥基因都係事實
笑死人咩,冇生=出左力
今日冇買膠袋周圍掉又=出左力
今日冇強姦人,又制止左一單強姦案
古代打仗絕對係為利益
社會地位高啲 糧食分配又多啲
講緊係成個家庭benefit到
情況有啲似而家北韓
唔通古代人唔知上戰場好大機會送死咩
都話最後一代
環保關我柒事
係咪盲撚柒左
屌你老母死傻鳩
已經淘寶千幾對膠餐具飲筒
實際行動支持環保
師兄正宗香港人
大財團呢度件小小紅衛兵批鬥唔到
咪郁啲近既囉
咁樓上同你都係紅衛兵
你冇份批鬥樓主?推晒俾樓上?
扮到自己冇份批鬥?
敢批唔敢認?開口埋口話人自私
有人批鬥你做乜咩?
我只見你狂reply批鬥人
你算唔算鼓勵人犯罪
環保你上綱上線扯到去強姦重要比義不倫 果然五毛咁
你即係唔認生少個對地球環境同資源冇幫助?解釋下
咁姦少個人,係咪又保護多左一個人
而家咪屌緊傻鳩政府俾你班戇鳩環保撚帶住遊花園囉智障仔
嘩,原來政府咁易擺布,咁香港人應該一早有真普選啦
係呀我係自私,咁你想點?
你做埋我嗰份囉環保大師
地球交俾你
冇咩想點,講個事實出黎啫,咁大反應做乜
你咪繼續夾硬扯落去
紅衛兵本身就係有呢份對於鑑粗嚟既堅持

基因就係冇得改
你地紅衛兵數量多過想要普選既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞