如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
生存嘅人都冇資格
真 其實唔生仔先最環保
唔洗持續污染
膠飲管影響其實好細
你地啲環保撚夠膽叫誠哥唔好賣膠水樽再講啦
如果全部人都最後一代, 我哋冇人可以退休
其實你講得啱,但喺連登呢啲反社會人格者集中地講呢啲實俾人負評

當個個人都要求人哋做聖人,自己做仆街,總之自己開心就得唔使理其他人感受,個社會就會變到好疏離冷漠。都解釋到點解社會越進步反而人越唔開心
黃子華十幾年前已經講過啦
其實證據都好明顯, 係佢地扮睇唔到

不過自己反對走塑
香港鼻屎咁細嘅地方 大嘅地方唔見你話佢 佢哋地方破壞環境 反而要香港人嚟幫佢還 反駁都駁好啲
滿地可議定書 係近年成功既例子

臭氧層戈窿已經細返好多

當然可以話 個窿係澳洲 佢地有皮膚癌關我撚事

另外 波羅的海 原文既意思係 海的寶庫

網網千斤 但多年既過捕漁
而家已比全盛時期 魚量減少左7成

所以各國先自己制定休漁期 同可持續捕漁

你睇而家中國近海都冇晒魚咁制 要去南海捉鳩人地戈d

再咁落去 唔使廿年 可能我地再冇新鮮魚食/ 只有養魚食
得罪講句唔生仔對環境嘅貢獻大過班環保撚一萬倍
因為班環保L 施壓比政府
政府又要比反應做啲野
但係又唔敢搞鳩有錢佬
最後咪小市民硬食
唔好拼經濟
唔好起樓
沙塵滾滾對空氣污染
回歸大自然
用手食飯,用手抆屎
等環保人士制造食物俾大家
真係
我哋百幾千幾人嘅一個鐘冷氣 先等於人哋一個鐘
預測地球未來會點點點果班同基金佬財演基本上分別唔大。話果啲咩野塑膠落左海洋,問題係喺垃圾處理身上,唔係用唔用膠身上。
淘寶任買,
依家我養成左個好習慣,去Starbucks買咖啡都會叫佢走飲筒(no straw please)
因為我有自備即棄膠飲筒
珍,普通人慳慳埋埋一年都唔夠有錢佬搭一次私人飛機碳排放,
你同我講要窮人負責任夠薑就去郁班有錢佬喇
下一步禁售安全套
環保個原意唔係差嘅,但基本上冇可能無私地實現,而家我只係見到所謂環保係搞鳩緊窮人、市民,搞鳩到商家果啲政策就縮沙,放風取消。
你生存係世界上都破壞緊環境架喎
有錢佬呢啲唔洗講啦
就連普通鬼佬都一人一車
普通香港小市民點開冷氣機、用飲筒都冇啲鬼佬破壞得多啦
話冇人類=環保就on9既

牛牛放屁又話溫室氣體

咁係咪地球上生物都要消失

定人類要重返石器?
原始=環保?

咁環保係為乜而保

為地球? 宇宙? 原子定 能量

最根本上應該係為人類而建設最宜居既環境

如果係為左保護環境而損害人權 就係本末倒置
支那人就係咁 不過講環保連登仔衰過支那人
不嬲都話應用則用
唔知你想表達啲咩
你開心就得,地球環境氣候都唔關你事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞