如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
應該話。。係唔係最後一代唔撚關佢地事,你個人私隱權,但係依家既你。。要好好生活!!唔應該有野阻礙你,令你感到果擾!!

人類係追求越來越好生活,唔係被人限制你做乜要乜係合法環境下!
自私撚,仆街啦
已經唔生重自私?
環保係需要,但政策與實際情況配合唔到

就只能成為口號以及引起民怨
你開足24小時?
幾年前都有班鬼佬無啦啦開炮屌日本人過度包裝唔環保
事實係日本啲紙呀膠呀金屬係全世界回收率最高嘅國家
日本先係真正環保嘅國家,而唔係西方社會果種資本主義式環保即係整樣貴一貴嘅「環保」野出嚟叫你買
而加香港都係咁,整堆垃圾出嚟叫你買同用,然後本身啲膠就掉曬去,真係夠曬環保
又係唔敢回答問題嘅差仔
又唔敢答既黃種仔
其實生仔都唔自私,因為冇生兩個,冇生三個,冇生四個
你碌上啲睇下,有轉貼新聞過黎
樓主:關你撚事
真喎 垃圾係人類製造 冇下一代邊度有垃圾?
最on9一講膠就搬海龜出嚟
你咪諗方法罰掉垃圾落海嘅人囉
無合適替代品就禁真係cls
不如叫人用手食飯,最環保
睇左你好多個po,「自私」同「正常生活」唔同啊?

自私係我唔理人感受然後我獲得好處,但環保撚為左實現自己既環保大計漠視市民既感受又唔自私?

應用則用環保撚每日提住冇問題,食飯用筷子用叉咪就係應用則用囉,又要人自己帶又要洗呢啲唔係不顧市民感受既自私?

我為左害北極熊故意開大冷氣係我自私,但我覺得熱所以我開冷氣係正常生活;你為左實現你既所謂環保大計大熱天時都唔俾人開冷氣就自私啦。我食飯用一隻羹就正常生活,我拎十隻羹然後掉就我搞破壞。但環保撚連食飯用隻羹都要干預人點用點用就環保撚既自私。
所以樓豬呢類人不能掌權
樓主係邊種
為左cap水姐
試下無錢仲會唔會講環保
點自私都唔會自私得過你地班人
同藍絲話gphone收美國佬錢一樣
3 body problem
我都係講環保撚影響人正常生活,酒店梳洗用品呢啲日常都要禁埋唔係影響正常生活?我買外賣食飯唔係預左用羹用叉食?餐廳俾埋既本意唔係貼心服務既一部分?如果調返轉睇,你妨礙人地既貼心服務,邊個自私啲?甚至助長餐廳嘅自私。

https://www.etnet.com.hk/mobile/tc/lifestyle/officetips/workgossip/88906
咁係政府政策影響喎
人工島嗰啲無啦啦彈個白海豚出嚟 跟住成個工程又多咗budget
有無睇有錢人先係最唔環保
佢哋一個人嘅資源消耗唔知等於幾多個人
你去道德綁架咗佢哋先?
係用普通人嘅人付岀去補償一小部份人嘅浪費
跟本大把人平時都好環保 但環節得黎都要合理
咁唔生又唔係自私既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞