發現其實根本唔需要環保

539 回覆
3121 Like 374 Dislike
咁咪仲on9
你話係靠回收
小市民一人行一步拎去分類我都覺得on9
但未覺得需要屌
如果主要係靠唔浪費
咁呢個世界不如直接完撚左佢啦好嘛
經濟增長有邊一方面係唔靠浪費做出來?
你覺得聽日股市歸零對你影響大啲
定冚球剷對你影響大啲
我好撚肯定股市歸零慘撚過隕石撞地球
係咪想同國家行相反方面?
計影響咁宜家就影響到我。

點解長期影響就一定係重要d?
垃圾分類主要係想將垃圾既費用由消費者承擔
而不是環保
俾一蚊買個膠袋咪環保囉
其實人類滅種對地球咪仲好

無論環保人類定非環保人類,對地球來講都係癌細胞

人類由識生火一刻已經係破壞環境
大自然燒毀木材係有天然循環
樓主反社會人格
隨地吐痰一樣唔會令地球破滅,係公德心同責任問題,做世界公民就係要有呢個意識
結論 返大陸住最啱你
唔洗咁極端
叫你唔浪費唔係叫你出家 乜都唔用乜都唔做
只係減少不必要
正如以前唔膠袋唔洗錢時
個個都無考慮過係咪都拎
宜家要俾錢嗱 先會知其實好多時都唔洗
你老細發神經要炒鳩你就做乜撚都無用
同地球發神經要你地全滅而你地搞乜撚野環保一樣無撚用
如果靠人類就可以了整得死個星球
我好肯定咁同你講我好榮幸參與到呢個過程
隨地吐痰同唔比人用膠餐具一樣影響到我
其實係同一類行為來
笑到仆街
乜野叫環保?
一個搵$8000既人, 一個月洗$8000
一個搵$80,000既人,當佢一個月洗$70,000
邊個環保D?
最環保係唔好賺錢, 電都cut埋就環保過林超英
其實石屎唔環保
阿環保撚你去訓街啦
環保係為咗人類有舒適嘅環境生活
例如空氣污染、水污染會令人生不如死
真係乞衣,畀啲邏輯好無
地球多你一個人都唔環保
膠係唔環保 紙係環保已經on9
仲想比咩野邏輯?
係,成日話開少啲冷氣,制造少啲垃圾

從個人層面做係 on L 9 , 要搞就搞商場,工廠嗰啲,浪費資源去叫人慳啲啲,真係晒氣
滑坡謬誤仲以為自己好撚醒,果然係社會垃圾
你唔知唔緊要 我答你
你就係個傻鳩
初頭都仲覺得層主講野有問題
睇埋你講野
發現原來係有低能仔激層主
唔係極唔極端既問題
而家世界經濟全部都係因為賭緊未來大家再會消耗幾多野
你消費越多個經濟就越上
你淨係所有野用得就用唔買多已經足夠股市歸零
每一個人都唔浪費既話呢個世界有九成野都唔洗生產出來
其他人既浪費係你同我仲有飯食既原因
真, 啲環保撚好自大以為人類真係會影響到個地球
一個大地震海嘯,幾百年時間就還原返晒啦
代代都唔搞環保,去到依一代先要搞環保?屌你老母啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞