發現其實根本唔需要環保

539 回覆
3122 Like 374 Dislike
真 以前我都會好迷信環保
後尾覺得環保呢個concept好多都係大話就隨心啦 等啲資本市場做嘢嗰陣就會有環保㗎啦
環保只係用黎創造就業機會
環保係一個行業嚟
會直至世界毁滅先會消失
連登班反社會賤種公然以反環保反社會為榮, 所以點解班垃圾係loser就係咁解, 你唔會見社會上有頭有面嘅人會反環保
平時我都講, 連登班立場先行是非不分嘅社會垃圾衰撚過小粉紅, 喺香港咁發達地方長大都可以咁撚反邏輯反人類
古語有云
人類一思考
上帝就發笑

人類覺得自己要救救地球呢個想法 某程度上係人類好自大覺得可以戰勝大自然嘅想法嚟
大自然要玩鳩你 你減排加排幾多都無用 地軸偏你一兩度就ok
試你老母咩環保狗
唔好發咁大脾氣啦,
嬲完都係要跟住做架
唔需要環保 姐係以下法例你地覺得係唔應該立法強制人跟從?
https://www.epd.gov.hk/epd/tc_chi/laws_regulations/envir_legislation/laws_overview.html
入口製造販賣石棉 含硫燃料 水銀產品 棄置醫療廢物 製造燥音
你地勁撚到連"環境保護"一個概念都可以反 有d仲弱智到話環保係"個人意願"

講黎講去都係咩塑膠 碳排放 你地有讀過geography知道環保係廣義上包含哂水源 土地 空氣污染 海洋濫捕等直接威脅人命 食物供應鏈既行為?

照你地咁講中國工廠空氣污染 大亞灣核電站廢水 大家都唔應該屌了 做咩要強迫人地有公德心 呢d係工廠自己意願做咩要逼人唔排污

弱智少陣 你地到底係反緊 某個科學理論 某個環保法例 某個環保組織 定係環保概念?
環保只係外表
強逼你用另一樣野去取代你用緊嘅野
背後都唔知牽涉幾多利益
on 9 人類可以用唔破壞自然既方式生活咗10萬年,點解一定有人類就有破壞?
你自己自私啫咪拉其他人落水
最鍾意睇到班人嬲到仆街但淨識喺度屌
因為比錢都處理唔到
真 現實真係未聽過啲咁激進反環保嘅傻閪賤畜
你比咗幾錢啊廢物
一句講哂
環保永遠係懲罰基層
唔係按比例罰錢,你罰得有錢佬幾多
其實環保依家野 好睇公民意識同社會凝聚力
如果經濟/民生 搞得掂 真係國泰民安
人人有飯食 有樓住 先會諗培育下一代
既然大家都冇諗住有下一代
咁點解要可持續發展?活在當下唔好?

知唔知道點解社會上有頭有面嘅人唔會反環保
因為環保可以係一個可以提升佢哋聲譽嘅一個方式
一棟大廈ESG 做得好 又可以賣貴一個價錢喇
你估下你叫班商家 比錢出嚟做環保 佢冇錢賺 佢會唔會做?再加上依家有國安法 你唔比佢哋心入面屌緊
政府部門另計啦 可能佢地唔搞就冇野做
班低學歷反科學反社會嘅連登社會垃圾邊有學識去理解, 總之立場先行是非唔理
現實做隱青跟車執貨社會最底層, 日日被人屌心理唔平衡, 唯有搵嘢屌
上世紀DDT 含鉛汽油 製冷劑對環境損害係肉眼可見
如果話唔需要環保唔禁肯定會死好多人

可持續發展包山包海
唔係見綠色地球班柒頭就否定全部環保議題
因為環保可以係一個可以提升佢哋聲譽嘅一個方式

文不對題, 你搞清楚搞環保, 同反環保有咩分別先啦
呀邏輯王仲"知唔知道點解", 睇到好老尷
反科學反社會連登loser: 咩叫DDT? 食得㗎? 含鉛咪好囉補充微量元素, 製冷劑好呀天氣咁熱

我想帶出嘅係 有頭有面嘅人 係搞環保嘅得益者
既然有錢賺 唔會反環保而倒自己米
相反點解星斗市民要有義務實行環保?
就係自己舒舒服服日子比人搞同限制先會反姐
前排廢炎時期啲環保撚消失晒
而家就彈晒番出嚟
環保行業商人/左翼議員先係得益者, 好心唔好以偏概全啦大佬
講撚到所有有頭有面嘅人都搞環保, 都係既得利益者咁
睇少啲連登, 睇少啲陰謀論啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞