發現其實根本唔需要環保

539 回覆
3122 Like 374 Dislike
唔需要諗呢啲嘢,因為唔會發生
只有一個反對原因,
政府冇足夠民意授權
有新生意來
我晚晚開撚行晒幾部冷氣囉
你吹鳩得我脹咩環保狗
其實環保同女權係咪一撚樣
係啲落後地方 真正需要佢哋就一粒聲唔出
係啲先進國家 已經唔再需要佢哋就係咁嘈喧巴閉
先進地方係要做
仲要帶頭做
因為佢地係上唔知幾多代開始已經污染緊空氣同水源,呢代人係來還債
當然呢代人想唔想還
又或者覺得自己都冇下一代點解要還
又或者啲有錢人用咁多,普通人用咁少
我用多定少都還唔到
之類
有好多爭議點

但落後地區
唔係來還債
係由而家開始欠債
幾時還唔知
但唔浪費資源同污染環境就唔會有經濟發展
經濟唔發展
社會就唔會進步
左膠要世界向左轉
首先要落後地區既人有飯食先
只能由得佢地欠債
我有錢就任性,我用膠餐具,我唔鐘意洗碗
環保撚係特別戇鳩突然醒起我公司個戇鳩同事都係環保撚黎
先唔講走塑
啲環保物料一啲都唔耐用
過幾年就爛 爛咗又要再買
買唔到就迫你買新

不斷製造垃圾
所謂環保根本就唔你保護地球
只係一盤生意
我屌佢老母臭閪
自私撚同啲環保撚一擔擔
塑膠最終埋落地底對環境有什麼影響?
如果有影響,堆填出來的土地及住房是否有問題?
其實有錢佬或者大財團一個月於電力甚至乎大部份能源嘅消耗量已經等於普通人嘅一生

所以根本環保就係戇鳩 要啲平民百姓環保 跟住大財團有錢佬權貴嗰啲就瘋狂用資源

你普通人用得幾多? 不嬲環保都係叫啲窮人或者平民環保
就好似稅收 利息都係懲罰中產或者窮人咁囉

不過冇計㗎 鬼叫權力最大就係政府 跟住政府背後又係大財團或者權貴 你抗衡唔到 咪唯有含撚
環保係商業技倆 同宗教一樣
用黎呃小康之家同中產錢
美其名係為地球付出 實際上每樣“環保”都係用金錢堆砌而成
你其他野本身below average
你預防做得好又有咩用
浪費時間係啲無關痛癢嘅位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞