發現其實根本唔需要環保

539 回覆
3122 Like 374 Dislike
呀邏輯王為咗拗贏, 先係文不對題, 再嚟個以偏概全, 然後依家spin過埋個大西洋, 你自己慢慢自high, 唔想同你環遊世界
做你老母咩
我無住香港好多年
環保係呃窮人 為左地球靚靚 有錢人就日日輝霍
咁你都幾弱智喎,
唔關你事都加把口
全世界環保撚都應該即係去死
無分國界
咁反環保都去死啦
大家理性討論 成日話我羅輯唔啱 但係淨係識話我錯
冇論點 論証 我真係想睇你有乜高見
咁難明咩?
環保撚都係活係自己世界完全無視人地講野
講到咁清楚都唔明
唔通你啲人身攻擊叫反駁緊咩
仲要勁到覺得我現實生活唔會有人理我
完全唔知你個因果邏輯係點得返黎

Btw 今次做乜唔叫我入筷子?唔夠環保?
你:
淘寶買膠飲筒的訂單多左好多
我已經好理性同你逐樣講
我最開頭係話作為世界公民係唔應該反環保, 呢個係普世價值嚟, 論據就係有頭有面嘅社會人士唔會反對環保
你就話商人為咗商業利益搞環保, 此為文不對題, 我係講反環保, 唔係搞環保, 其實話題已經可以完結

你再講所有商業活動因為無商業誘因(為咗形象)所以唔會反環保, 我話呢樣唔係100%, 如果所有嘢都有商業誘因先做就唔會有咁多公關災難

然後依家你夾硬將環保概念拉埋環保政策嚟講, spin到咁遠, 我無咁好心機同你玩
得閒講句
就算唔環保
死嘅係人類
唔係地球
破壞完環境,地球咪自我調節,整大災難整死哂啲人
然後幾十萬年之後地球咪復原返
幾十萬年對宇宙算得乜

人類對地球真係唔重要
再講地球,以至銀河系對宇宙都唔重要,有無數類似嘅野
所以環唔環保,最多都係保護人類自己
保護地球吹大左
一個人最多100歲
唔環保 100年 會唔會世界末日?
其實唔似
邊度有走塑?
一邊禁用用膠餐具,嗰邊要買膠袋先可以抌垃圾
環保撚話自己環保
但你係人類,生存就一定係或多或少唔環保
你地點解唔源頭減少耗用地球資源死撚左佢
環保
可持續發展
換個名啫
其實 elon musk 已經準備送地球人上火星定居。
就算地球滅亡都有下一個星球居住,暫時唔洗咁環保啦。
咁你想佢要你用紙袋丟垃圾?
兩害取其輕,盡力做架啫
諗野唔好去到咁極端啦,
保護個環境就叫人死左去,
點解你地反環保既人會覺得咁係合理
我覺得地球人口 太多了
幾十幾年才60億 現在都快80億了
搞環保 不如限制一下人口
Ching 喺帶安全套之前係咪都係會洗一洗先?
環保就自己環保
咪撚強制要人地陪你環保
屌你,是但一間公司一日用嘅電都多過我用一年嘅電,唔叫商界做野 ,係到搞小市民,工廠,飛機嘅碳排放多撚到仆街

環保團體收撚哂上面嘅錢,得返小市民可以開刀

環保撚收皮啦
香港700萬人環保,但樓上13億人日日有勁多垃圾。
完全睇唔到有咩作用,等佢地搞先跟好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞