整合周凱旋資助dse女考生既女權觀點及唔同立場既反駁

352 回覆
273 Like 28 Dislike
但white only唔得
但係班小家男人係咁話要平分6000萬喎
係,得white 呢個唔得,但其他都得,即係women only 得啦
咁反對基於性別歧視係社會共識
但連登唔會支持將社會既財富搞共產
都唔知你係假膠定點
我想問係咪今次唔鬧周凱旋就歸類女權?
如果我只係睇唔過眼連登仔D 魚蛋論算唔算女權?
捐錢俾Women only 唔等於歧視喎正如black only
其實佢個基金就一向多捐俾女人

只係今次捐dse 引左班小學雞出嚟
我就淨係想知生左個仔個d老母係咪唔計做女性

窮人生仔/單親家庭呢d需要資助既但係因為生左出黎既係男仔所以無得拎慘撚到
獎學金係 獎勵 讀書讀得好嘅人
啲鑊係 獎勵 天生係女嘅人
你分唔到兩者嘅分別 咁再講都無謂
點解唔係平均平?點解唔獎勵蠢人鼓勵吓佢?
1964年果陣就係,唔少連登仔或多或少聽過佢老母或外婆屌鳩過上一代明明考得好又唔比讀,但而家2024年嗱,60年前又點可以比。唔好講係未有合成氮肥之前,農業生產不足,郁啲就飢荒。
十卜
一係咁,要分開就盡少少,不論升中升大學全撚部分2條隊,50/50咁新話之你pump 十億去女人度。
其實你見社會成功人士係男人多就知女人真係無男人咁叻幾乎每行叻人,ceo 都係男人
求學就真係跌落性別歧視條例唔可以分隊私人捐款又唔係公共嘢
咪有黑人獎學金囉
咁捐黑人得 即係捐女人都得啦
你鳩噏啦,呢度係香港,唔係其他地方,對上一個行政長官係男定女吓。

戇鳩鳩。
好耐以前升中真係咁
跟住教育署俾平機會告,法庭又判分隊排係歧視
呢件事平機會俾人批評左好多年

利申:我覺得係應該分隊排, 正如多數體育運都分男女子組一樣,男女天生體能同智能發展過程速度都唔同

但今次係私人機構做善事,唔係政府政策問題,完全兩回事
冇分「得」同「唔得」
有好多嘢都做得 但唔代表做完唔會俾人屌老母

海德思哲發布的最新報告指,在2022年,全球的女CEO佔整體的7%,比前兩年的5%和6%稍高,可見企業領導團隊性別多元發展緩慢但穩定地進步。惟香港恒指企業僅5%的CEO為女性,在亞太區內最低;地產界別中的CEO,更無一是女性。
其實單野平機會回應左未?
有無記者去問下平機會點睇?
好簡單啫
如果聽日有人走出黎話資助所有入左大學既男生一年學費,因為佢覺得男仔既家庭普遍窮要資助

依家支持個基金既人講唔講得出同一番說話?
講得出咪冇私心,講唔出咪即係只想攞著數
都話性別歧視條例係豁免左慈善活動
否則會少左好多人做善事
老實講,我覺冇問題喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞