一句講哂點解黃子華拎唔到影帝

422 回覆
901 Like 36 Dislike
最多只係可以講
金手指套戲好撚悶
但要比男主角 梁朝偉一定贏黃子華
我唔識分咩叫文藝片,咩叫商業片,23年香港最高票房外語片奧本海默,唔知係咪你講既商業片。Btw金手指好似更加似商業片

我淨係識,好既電影,自然票房就會高,而票房已經係比較客觀數字,去反映電影好與壞。不過總有一堆所謂識電影既人,眾人皆醉我獨醒,票房低係你地睇唔明
我覺得毒舌好過飯戲添
乜代宗師同一蚊雞佢自編自導自演出哂事
反而佢疊埋心水淨做演員改少少對白就好多人okay
其實就睇到個分野喺邊
所以覺得成日d人吹到黃子華可以憑林涼水拎最佳男主既話我覺得吓
金手指個劇本男一唔係偉仔根本無人可以由頭帶到尾
淨係咁都夠攞獎啦
睇完飯1仲傻豬豬睇冇黃子華嘅飯2??

律師依樣職業有個格

你可以話律師都有分好多種
但係由上面王敏德謝君豪依啲全部一睇就知係律師個種串 到谷德昭都睇到有種感覺
正義迴廊 蘇玉華林狗又係一睇就知

黃子華同個街坊無分別
仲未講Renci差到仆街 照讀對白咁勁出戲
其實佢尋晚講嘅說話就等於佢覺得我哋努力讀書點解唔俾好成績我,

好心咁大個人唔好咁天真啦 後天努力係重要,但得獎通常要加埋人脈同天份,

況且毒舌大狀只係收得,但其他野都好一般
法庭戲嚟講,正義迴廊真係高班過你好多
林涼水如果泊返落去九品芝麻官會好好多
你呢句comment 常見於d人評價人演技到家下演舞台劇下下七情上面 勁大動作先叫做戲
如果演員本身有charisma
將自己果套搬落個角色有咩問題
況且佢d角色正正就係需要佢本身果種風格
你話做富都青年佢都仲係棟篤笑mode就話搞不撚掂姐
所以咪話無可能做到星爺果套
星爺果套,本身佢有諗法有橋既,再搭埋D導演拍法,後期剪接,搭埋出黎既效果
今時今日根本無可能比子華做得到
子華果種,直頭同佢做棟篤笑果時無分別,所以先話佢走返去做個棟篤笑算啦
做戲,過下癮咪算囉,唔好諗住拎男主角啦

佢以前夠係唱歌,但你覺得佢唱歌得唔得
見到成班人係度同佢抱打不平咁款就疑惑
其實佢有好恨攞咩
當然你話對藝人嚟講呢個係至高無上嘅榮譽
問題係car唔carry得起係另一件事,戴唔戴得起其冠先
佢係自己啲棟篤笑都話由始至終,演藝界都只係當佢係「呢啲」,華仔偉仔先係「果啲」
即使佢攞到影帝,都未必等於佢就係「果啲」
我唔覺得飯氣攻心淨係睇黃子華
我覺得張繼聰陳湛文都好好

飯2係純粹當賀歲片睇
屌佢老母仲難撚過I love Hong Kong
其實你講嘅嘢係冇錯嘅
正常嚟講一套戲質素高,票房自然好,理應係反映一切
不過有票房就會有商業,有商業成份就開始有層出不窮嘅市場策劃
淨係講香港,依家啲票房都多咗好多水分,你睇mirror啲神功戲
邊個規定剩係得一種演藝風格唔可以做影帝?
一直都係咁
棟篤笑都叫春叫咗好耐
係佢自己過唔到自己
當你一蚊雞保鑣唔好彩之後拍到乜代宗師都證明左啦
屌你最後果句笑撚咗出聲
都只係收得……?

其實可以拎到破紀錄票房已經好難
你中意咪得

家下演舞台劇下下七情上面 勁大動作先叫做戲
你依句正正講左黃苑之啲叫春戲
佢係好恨攞
佢自己都講過 做棟篤笑會俾人定型

拍鬼片人地一見到佢已經想笑

點拍
飯1我整體都麻麻哋
因為sit com嚟講佢做得幾差
做得最好係林明楨,唔係佢演得好,係有女可以比我睇吓
票房好只係因為依套野食香港局勢人血饅頭
比香港人打j
並唔係主角演技
爐火純青的話絕對可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞