一句講哂點解黃子華拎唔到影帝

422 回覆
901 Like 36 Dislike
成龍提名n次都冇
起碼無而家咁屌到佢仆街
周星星值得拿獎因為佢有西遊記
黃子華係搞笑 但無得比
個時都冇預佢要拎影帝
沙甸魚殺人事件

佢以前做戲好睇啲 但偏偏唔好彩做咗票房毒藥
同樣律師 林狗真係做到串到仆街 入哂戲果種
黃子華就真係永遠黃子華
嗰時吹奏嘅咪又係成日玩爛嘢嘅「黃絲」,下下不理質素,一聽到人哋賣本土就洗你版
奸人堅想轉下,但好似即刻唔係好掂

神探,絕代雙驕,my 盛lady
三套都係做自己
以佢既年紀同演戲資歷比好多後生演員還不如,浮力到頂架啦
唔關事
金手指爛好唔爛好
梁朝偉都係有演技 就算佢日常水準咁演
都係會贏其他對手
冇話同佢抱打不平 見你哋啲諗法咁奇怪 做個比喻啫,點知你又唔鍾意 但又唔知道發生乜事乜 咁咪講聲俾你聽囉 你可以繼續唔信㗎冇問題
瘋狂吹雞叫人支持
然後班藝人就痴撚左線日謝票夜又謝票
投名狀算唔算
今時今日 佢咁既地位 人氣
可唔可以再做番 一蚊雞保鑣保鑣
可唔可以再做番末代皇帝 喱d角色?

而家佢既套路 好多戲都係做番自己
懷才不遇 既角色
重要唔太自然 唔太深刻

始終 大眾都記得余樂天
但林涼水就冇咁深刻印象
又咁睇 毒舌已證明子華係可以唔搞笑
投資者想子華用返棟篤mode去拍係一回事
但另一方面子華亦都揀job做 唔係來者不拒
佢自從拍乜代衰咗之後 就唔再自己搞
轉做揀劇本 揀自己有興趣嘅角色嚟做
而且唔改對白 純粹執行個角色
毒舌之後我諗資方會更放心俾佢試吓其他
票房毒藥
安樂bill kong不嬲最識做呢啲
飯戲2仲去埋人哋婚禮做宣傳,搞到好似謝票場咁
尷尬係尷尬,但佢識做同夠膽做呢啲公關手段令自己入屋啲
應該咁講 佢可以攞
但問題係唔好對梁朝偉等人
梁朝偉既存在除非係同劉青雲 吳鎮宇 梁家輝等人比先會叫鬥
如果唔係基本上一定係俾梁朝偉
喂,你唔好亂噏喎,我冇屌佢喎 我係話佢啲戲係渣喎 但係我依然都好鍾意黃子華喎 因為佢真係一個好有個人風格嘅藝人 冇人可以代替到佢喎 所以一樣還一樣囉唔該
子華好彩既係,無接到飯氣2
咁仲好無冕之王
子華鐵粉唔會接受啦
不如調轉槍頭賴綠葉啦

拿唔到係因為大狀入面冇左丹子同Ben屎
https://youtu.be/L68Q59uRhuA?si=swefIbGlorquhJ3p
$$傾唔掂
我睇完毒舌出黎就話子華令我好出戲
謝君豪做律師係律師
做十三郎 係十三郎

黃子華做林涼水係黃子華
做陳鴻 都係黃子華
有提名已經好好
有人吹奏只係佢有觀眾緣

情況同阿正一樣
我都想佢攞鍾意佢
但現實佢做保安其實都只係麻麻哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞