一句講哂點解黃子華拎唔到影帝

422 回覆
901 Like 36 Dislike
個壓場感都屈哂 冇得鬥
三佬同ivana求婚個度 ivana做得唔差喎
溥儀和他的五個女人
如果梁朝偉輸畀子華我諗會畀人屌到飛天
終於有人講人話
好簡單一句

電影係拍俾大眾睇,定拍俾小圈子睇

top1佔top3票房都可以彈到咁,反而對住無人睇電影就打晒飛機
咁你要搞清楚咩叫
用自己方法演個角色 同埋 用自己方法演自己
同埋呢…毒舌一開頭唔係諗住搵黃子華做
你當我鳩噏都冇所謂,冇話秘唔秘笈,又唔係高人一等,討論吓啫,你唔駛咁自卑嘅
有幾多野係政治野呀?
樣樣都話係政治,你自己要影射咪覺得人地講政治係好笑囉
女人唔到80歲唔比飽飯佢地果段,咪又係個個笑,唔通又政治野?
魚旦論又政治野?
NUMBER降,又政治野呀?
真係痴撚線到樣樣都要講政治?咁撚關心政治唔去從政?唔去學屈婦人果D咁做政治評論員?
根本就唔撚係關心政治定想人講政治 係D人成日想聽人地講踩香港但果班人又好撚得意咁,又要留港,但又想聽日踩香港 咪即係魚旦論,我唔撚好,但都唔想香港好,依班人就最鐘意聽所謂既棟篤笑政治笑話
2017年oscar,最佳電影係冇人睇嘅moonlight
點解marvel果時收得咁勁都贏唔到?
子華真係未到拎影帝 付出好多就要比?
因為marvel唔係一套電影,係一個series
如果齋一套endgame係好唔完整
同意
佢語速、語氣唔夠多變
所以好似做乜都係做同一個人咁
真係個邏輯好奇怪囉 多人睇就要攞獎

90年代周星馳啲戲 有冇攞過獎啊?

仲有周星馳演技其實唔差㗎喎

咁點解香港電影金像獎最佳男主角 嗰陣時冇周星馳
廢囉戇鳩

高票房就叫好戲,咁不如頒比Mirror啦
咁又唔係嘅,溥儀都算做得幾好啦
唔計civil war,2016年有doctor strange, deadpool
溥儀?
咁四哥都成80幾歲先攞影帝,如果黃子華唔放棄,可能將來有機會呢
佢講過啲咩 點敢比佢拎
真係固有印象
如果一個人從來無睇過子華做劇/棟篤笑
應該會覺得佢今次做得好
所以周星馳用一套少林足球打撚贏哂所有人
我都唔明樓上個邏輯
popcorn movies好收得但技術含量可以好低
咁就要拎獎咩
因為個獎係靠投票,你覺得出名行內無乜朋友嘅周星馳有邊個會投佢
人哋係金馬影帝又係舞台劇劇帝,黃子華邊有得同佢比
oscar一定啱?所以問你電影初衷

最鐘意見到啲人吹奏無人睇既戲,哇影帝級演技,然後過多幾年後,sor我淨係記得marvel
笑撚死
四哥拎獎都已經不可思議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞