一句講哂點解黃子華拎唔到影帝

422 回覆
901 Like 36 Dislike
冇錯
但係佢應該係因為男親女愛嘅成功,所以之後開始左改對白整金句嘅習慣,搞到拍咩都好似做緊棟篤笑咁
其實關乜撚演技事
又乜鳩都變垃圾
其實佢做嗰套毒舌大狀臨尾大叫嗰場戲都幾出戲唔係大叫激動就好戲
咁你即係離間緊我同棟篤笑
你想我憎棟篤笑
細個睇狀王宋世傑佢演賴三我印象中唔係咁似黃子華
細個睇但好深刻,又奸又賴皮又唔好笑
係到男親女愛先有種黃子華味
我覺得有啲可惜嘅係佢對戲劇有種愛
佢會研究啲文藝片
甚至有年爭視帝佢揀差利做佢嗰晚造型
有個小環節叫提名人演一少段
其他人都係自己飾演,佢就真係飾演差利去飾演
所謂可惜係有種似乎係棟督笑嘅味keep住咗喺身上
嗰個味係佢棟督笑show有啲關係到「演」嘅成份喺佢主演嘅作品都會見到
係一個咁人為的頒獎典禮攞唔到一次獎就否定人地

真係好撚恐怖,信你鳩噏就戇鳩
占基利套eternal sunshine好屈喎
都係討論吓啫,做人唔駛咁粗皮嘅
但結果係佢離開左棟篤笑之後就離開埋票房毒藥
粗鄙? 咁講叫粗鄙?
我話你知咩叫真正嘅粗鄙,就係好似你呢種衣冠禽獸,把口無一個字係粗口,但係每講每一個字聽起嚟都好似係粗口,都係嗰句,就係一個人為嘅頒獎典禮,然後你就否定人哋三十幾年嚟你嘅努力,我假設我係黃子華,我入到來見到有人咁講都好想爆粗啦,放咗咁多心血喺演技上面,你竟然話我做返自己,咁你同一番說話要唔要對住歷屆咁多個落選嘅人講?你要唔要對住吳鎮宇講? 你唔識講可以唔使講,唔需要喺度講經,你都要讚梁朝偉你咪去舐佢含佢,幫佢打飛機囉,唔需要咁樣睇黃子華嘅,你睇返你講嘅嘢,你就知道邊個先係真正嘅粗鄙,卑鄙
有需要咁激動咩?
討論下之嘛..
咁有啲嘢唔係努力/ 付出時間青春就可以換返嚟嘅..
有可能係用嘅方法錯咗呢?
影帝喎.. 唔係最佳進步獎喎
我都鍾意子華.. 但老實有提名已經係一個好大嘅肯定.. 唔需要咁灰心喎
魚蛋論同Number降嗰個棟篤笑其實已經算係開始唔講政治。
秋前算帳後其實政治野已經講得唔多。
兒童不宜開始已經無晒
吳鎮宇都未有呀
應該冇人唔當佢係影帝級
我都廢事覆佢
驚佢燥起上嚟周街斬人
雖然我麻麻地濁水
但佢呢一套都值得拎個獎
連登仔其實次次評論都扮獨到

Xxx 演緊自己
甘劉德華點解拎得?
太有個人特色,做咩都係同一個feel
因為有最佳電影,所以冇最佳男主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞