一句講哂點解黃子華拎唔到影帝

422 回覆
901 Like 36 Dislike
TVB棟篤神探嘅佢係做得最好
明禎都好戲過佢
根本就係連登仔形象實體化 我呢啲啲毒撚咪好buy囉 但係 鍾意歸鍾意 現實還現實 佢啲演技真係好唔流暢 如果係風格嘅話 咁我覺得似以前教育電視嗰啲風格
Totally agree
露台嗰幕,同明禎對手戲
明禎喊戲喜出望外,對比下子華就真係好一般
反思一下,其實好唔好主觀,你覺得唔好睇,但大部分人覺得好睇,票房就係評估套戲係咪大部分人喜愛,如果票房唔得咪即係小眾野
因為真係一般
劉德華都係做緊劉德華喎
反而劉德華後生演戲仲好過以家
唔岩做戲但上年兩套最高票房都係佢做
喜劇大動作好正常姐
多謝啲本土情緒病人囉

呢幾年你話屎唔好食都俾人屌,咪推曬啲本土爛片爛歌上神枱

黃子華冇進步某程度上都係俾呢啲票房撚害死
無能力打破觀眾既固有印象 就係未到嗰個級數囉
其實佢做戲做返黃子華問題唔大

梁朝偉都會做返梁朝偉,劉德華都會做返劉德華,劉青雲都會做返劉青雲

問題係佢做嗰個黃子華冇咁好睇

人哋係表情、細節、每句台詞都有吸引力
黃子華係突然出戲,又會突然尷尬

梁朝偉點樣做返梁朝偉都好,你都會覺得好順
周星馳既變化大過黃子華
每套都有少少唔同
你咁講搵個茄喱啡都係做返自己
謝君豪一出場個氣場強到,唔洗對白一個眼神已經夠殺
你中意咪睇飽佢
做得好可以參考下Stephy
黃子華都係演緊黃子華
攞唔到獎原因,見最多留言都係呢句
票房高=好戲?
咁舊底王晶D屎屎尿尿片夠高票房啦,係咪一樣好戲?
果D係D所謂撐又話係黃既咁樣谷票房咋
正如D黃店咁,收你100蚊比碟屎你食,都大把人去架,咁係咪證明到間野好好食先?
由佢棟篤笑講返佢由以前神孫以為自己可以做男主角
去到自己攞錢拍一蚊雞保鑣唔收得
都仲唔放棄話自己一直以來嘅夢想
去到拍近期嘅乜代宗師難到嘔
都仲唔放棄
啲口吻都仲係好一致,你就知佢對電影好有執着
不過好可惜佢拍電影始終係佢嘅短處
佢做棟篤笑神枱 其實佢拍劇都好好睇
有啲人係唔啱做電影就唔啱,好似你搵歐陽波比做電影一樣嘔
林狗都係木口木面
但佢做律師有律師格
做哪一天嗰陣 都有另一個樣 做返個普通嘅打工仔
得罪講句
佢依期套套戲都好似做緊tvb套教主咁all唔到屎
余樂天一蚊雞莫探員都做得幾好, 不過事實係搞笑戲係上唔到大台
根本係黃子華自己演技差

曾志偉都做掌門人咁多年
但做喜劇悲劇做壞人好人
全部變左第二個人
你有影帝實力就唔會怕外在因素
咁撇除本土呢樣嘢,黃子華定型都唔係呢兩三年嘅事
投資方問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞