[KPOP] K-POP 2024討論區 (8)

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
戀童唔會明女人嘅body更有吸引力…
咁佢係少時喎
點解hybe係大公司多資源又注水買榜壟斷市場
最尾反而係bp跑出登頂現時全球最紅
而唔係gfriend同twice
啲韓國人又有嘢笑多獲
快啲卡車示威啦
你戀Baby yoda…
可能韓國 EARNOT都係咁呢
支持實力女團
冇興趣
唔想知你
你去睇gugudan
點解呢
有IOI
人地去大陸搵食唔得既 有得奶咪奶下
呢位ching
bp登頂嗰陣仲未有hybe (同埋嗰陣yg仲有錢,你以為bp無買?)
2021年3月之前仍然係叫bighit
起初bighit收購source music係講明想用呢個label搞女團,又搵埋閔老師做coo
而喺bighit啱啱改組成hybe之後兩個月
gfriend就被放棄
就算有個講法話閔老師帶走哂source music嘅錢同人去另組ador都好
但唔係母公司畀嘅話,閔老師點做到呢樣嘢?
肥佬方可能知閔老師養唔熟
先扶返起source music呢個label搞嗰另一隊6水牛
只係gfriend注定被放棄,本身bighit原意都係想要source music幕後嘅人
但我好好奇係咪改組之後遣散咗source music聲樂導師?
咁要source music啲幕後嚟做咩
啲人成日想講hybe未必對旗下label咁多控制
但izone解散後
喺sakura宣布由hkt畢業嗰排就已經傳緊big hit 會簽sakura
同年年中就傳埋會簽金采源,仲有幾個pd48嘅練習生組成一隊女團攻日
仲有想出口術逼金珉周改簽hybe
到2022年頭就正式公布sakura、金采源同source music簽約
而許允真本身喺p社都過去source music為新女團準備
根本幾個label嘅練習生係會按母公司嘅計劃掉嚟掉去
所以呢
對我對耳好大惡意
已經冇人記得BP當年啲嘢
音樂節目投票又係得幾%
演唱會要送飛
搶新人獎
搶ioi
咁你點睇ninxx現時都唔係叫好紅
但jyp又話下年搞新女團啦
呢啲係咪公司營運問題
唔關有冇實力事

另外kiss of life冇人開post討論都係事實
問你地冇買專又冇人講
起碼我覺得BM掂真係買左隻專去支持
其冇人會在意咁多過去同過程
事實係咁殘酷
金世正都講過啦
實力對idol紅唔紅唔係最重要
但至少佢哋企得喺台度
都唔好畀觀眾知佢哋無實力囉
有連登仔開po就好巴閉咩
連登仔都幫唔到佢哋喺melon in唔in到
不過kolf同bm呢排就真係要多謝5水牛呀
唔係5水牛咁驚喜嘅表演
都無人聽返kolf同bm啲live
再上melon度聽呀
5水牛喺呢方面係幫得手過連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞