[2024 #10]連登巴膠永遠懷念城巴95暨關注BED張凳被直線抽擊專區

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
環保社區放部高排車入去
272X直接上富蝶算啦
大中啲人要坐嘅 同72X唔同位都係會坐架啦
Paul Leung 又出現
今次扮國泰

[兩巴十四鄉大戰 🆚 往返大學站邊個快啲?]

今日十四鄉3條新路線同時開辦,我哋兩位小編去到現場試搭,呢個條同樣往返西沙至大學站嘅路線,邊條快啲呢?同大家分享下賽果👇🏻

參賽者A: 九巴287 (繞經錦英)🏄🏻
0832 大學站 > 0843 錦英苑 > 0849 帝琴灣 > 0854 十四鄉 (#22分鐘)
0854 十四鄉 > 0901 帝琴灣 > 0908 錦英苑 > 0918 大學站 (#24分鐘)

參賽者B: 城巴582 (直出繞道)🤾🏻‍♂️
0930 白石角 > 0942 大學站 > 0950 帝琴灣 > 0955 十四鄉 (#13分鐘)
0840 十四鄉 > 0846 帝琴灣 > 0855 大學站 > 0907 白石角 (#15分鐘)

👀暫時結果顯示,582行馬鞍山繞道快8分鐘。沿途各站所見,已經有白石角嘅街客上車去大學站。至於客量方面,我哋會等之後少啲巴迷遊河再睇。☺️另外今日807K小巴啲車似乎開得幾足。
IG: https://instagram.com/shatin_transport
如果8分鐘我反而覺得係厹贏喎 比想像中快
差距咁細一定有班人見車就上 反正兩邊都30分鐘班 邊架開先邊架贏

屎要搶客起碼要加到15分一班 不過以兩巴作風睇怕都係改時間表改到聯合開出 0 5 30 35
玩玩下可能大學站先係決勝場
先前個個都睇好581先至係金蛋
而家無人問津咁
市區咪條條線想行彌敦道,唔通幾十年前行上海街咩?
深水埗以前青山道線咪拉返去長沙灣道,一係改做36a,286a,相對2號蘇屋方向直行荔枝角道都已經係廿年前嘅事
79x都想盡辦法改做依家咁樣
區內線同跨區線BBI=796咁既下場
581比九巴,287比城巴,582飛大學站拉去大埔南仲好。
坐緊14後面嗰個喺度大聲播緊賽馬直擊
另外 今朝坐11B 見到有人帶狗上車
78A做到金蛋係因為佢有大量公屋客
十四鄉啲樓賣得出先黎講啦
大學站打272K個問題係屎水開緊30分班但272K開緊4分班
基本上272K長期有架車打開門上客屎水都唔駛玩
同埋唔好忘記272K 4分既時段啲車係用7點幾沙田做出市區既車私返黎做
而屎水要加密班次打272K既好大可能係要加PVR做
變成投資幾球搶人五蚊生意
296D 796P
又去搵170 182 681 307搵車
呢咋車好多已經落左B8
厹可以車海戰術塞死582
唔知屎水再減的話
紅鬼會唔會話 不如做埋你果份

中巴
大老山公路3車串燒 乘客與趕首航巴士迷起爭執:你除褲呀! https://lih.kg/3684907
分豬肉分鬼咗佢啦
跟據作客入球原則 170比厹 182比屎
而家睇見到眼冤
https://www.instagram.com/p/C6TSJI5S6ue/
雖然係臭閪 但111111111
581其實可以好似22X咁
唔駛加車之下繁時開密少少
20A 碧街 2 魚返啟德
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞