[2024 #10]連登巴膠永遠懷念城巴95暨關注BED張凳被直線抽擊專區

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
冇623又點會有624
兩邊都係明知鬧交就烏煙瘴氣都係要鬧一餐先安樂

唔好再講邊個撩交嗌先
你明知人地撩交嗌咪唔好再覆囉
https://www.inmediahk.net/node/政經/復康巴士有醫院線八成車次「載空」-最低路線每程平均乘客僅013人
審計報告亦提到,香港復康會對比2019年,需把更多車輛停泊於私人車位,令租金開支由2018/19年度的165.3萬增至2022/23年度的約316萬,促考慮設置長遠車庫。
三條醫院線每程載客不足1人
由冠忠營運的穿梭服務方面,主要在平日提供,按固定行車路線和時間表往返醫院、診所和港鐵站,先到先得,此外尚有預約提供的周末旅遊路線。其中醫院路線,審計報告指雖然2023年總乘客人次較2019年增加,惟平均每次車程的乘客人數,卻由2019年的3.06人減至1.77人。此外,有3條路線包括香港兒童醫院線、博愛醫院線及屯門醫院線,八成以上的車程沒有乘客,平均每程載客人數為0.49、0.23及0.13人次,審計署促運輸署要求營運商制訂合宜改善措施。
翻查資料,香港兒童醫院線由港鐵樂富站開出,經啟德站往醫院循環服務;博愛醫院線則由元朗站開出,經博愛醫院主座、元朗賽馬會健康院、港鐵朗屏站再返回博愛醫院及元朗站;屯門醫院線則由湖景邨開出,經安定邨及屯門市廣場等多站才抵達屯門醫院,以屯門站為總站。
營運商曾使用受資助車輛作其他用途
審計報告亦顯示,冠忠曾使用7架受資助車輛提供自資服務,運輸署已於去年發出譴責信,並向署方退還一切相關收益。此外在2023年6月前,自資活動的開支會先計入受資助帳目,稍後才付還,去年7月運輸署指此不妥後才停止。審計署促運輸署增加預防措施,確保車輛不會用於自資活動,及把受資助活動分開計算和開設指定計息銀行帳戶分開存放累積儲備。
應該275R每日全日取代75P拉去沙頭角鹿頸
兜黃魚灘三門仔,教大*大宏*大富*大貴*加到全日繁時六日假5其他15-20min一班改名75KX,74K縮去運頭街,75K縮去運頭角里,74K/75K平白繁時六日假全日外合拼。*代表平日上繁往汀角路/下繁往大埔墟站先兜該處。
咁可以復康巴士加停各站載普通客
樂富線拉去南昌歌和老
元朗線拉去天恒天濕
69改行天秀晴華
K73縮去天富華天中。
屯門線拉去龍鼓灘及蝶景迴旋處跟K52P至安友
K52P改順循龍富皇珠屯市廣屯門站杯渡龍門路
K52A就跟K52P掉轉順循屯門站
K52係支線時段改蝴蝶直出兆麟安友原線逆走至LR車廠
506拆一半龍門站逆循安友兆屯市,另一半龍門站順循安友兆屯市
青衣贏 荃葵輸
邊有辦法,見到下一班車15分鐘傻嘅都繼續搭地窿啦 搞搞下咪25 30算
慈善公司
金仔連復康巴士都俾到路線建議

明明一個鐘頭7-8班車都可以玩成咁
無成本鳩噏個個都俾到建議啦
復康巴士上落停咁耐點轉做常規線
一係叫慈善公司買低地台巴士做囉
順便轉型做H 線

55蚊都好難回本下
琴日搭屎水70 去香港仔,下繁時間6點4 總站開車
呢條線非繁定線無疑一流,但繁時就變左唔塞嗰條路都唔撚行

搭緊到7點1 先香港仔落車,同時同總站開既70 97 睇apps晨早就返左總站,繁時直接放棄入境個站行返灣仔道得唔得
70 唔係不嬲都行告士打道既咩
灣仔道有 37B 啦
3隧分流之後告士打道上堅拿道天橋就成日塞車
你唔提我完全唔記得左37B早知行過怡和搭
唔入交廣存在感始終太低
等睇窮遊特種兵小紅書日票行程推介
坐底搭1次A車來回或者B1+968來回先叫有數圍
小紅輸班友搭2程968 都回本啦

佢地成日係度話香港巴士搭一個站收廿鳩幾蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞