[2024 #10]連登巴膠永遠懷念城巴95暨關注BED張凳被直線抽擊專區

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
屎水一直都玩緊一個站睇幾個總站/由電台睇
之前病院話厹都想學屎水咁收站由電台睇
似乎兩邊都唔太想請多啲站長解決人手不足個問題
請多幾個稽查又可以做電台又可以跑街好似仲化算
老實講厹又好屎又好揸車人工唔算低,分分鐘仲高過自己公司寫字樓
但怕辛苦寧願做office assistant起碼喺冷氣房坐
想搵錢嘅可能出面旅遊巴直通巴畀得起錢嘅就跳槽

同埋講人工嘅話因航crew咪仲低
但照樣一車車大學生走去報名做(雖然都仲係唔夠人)
有時未必係單純人工高低嘅問題
咁可以33B改為每日全日係234C/D時段外拉去碧堤總麗城,33削剩一至六上繁往觀碼及下繁往荃西站。40縮去荃西站改行青山上路再拆一半做40A跟40P石圍角至和宜合再跟290E至觀塘道返回原線。40P縮去北葵街市改名40D,234C縮去華員至深井,234D往九東改經淘大福淘街加班。33B/234D加停龍翔道各站啟祥。40B全日拉去大窩口荃富街兜葵盛圍東西改行葵涌道,38P縮去偉業觀碼,38取消平日繁時單向減至30分一班縮去華員。X42C加班,42C大減至30分一班縮去華員。
或者678改城巴獨營,307P改九巴獨營,咁兩線就可以大加班轉每日全日。
新加坡果個數令到政府蝕得仲甘過JR北海道
星期日坐過幾次都坐滿人
不過開30分/班 成日同40/P 聯合到站班次
agree
根本做交通仲衰過做餐廳

唔怪得新創建走得咁快
餐廳一年都加左幾次啦, 茶記早餐由2x 加到5字頭
問題係交通加價往往被政治壓力㩒低加幅
就算交通
港鐵小巴都加得密過大巴
所以咪唔好做囉

餐廳 商場租金任加
運輸唔得
港鐵小巴咁加法都要收車甚至交牌
咁你諗點解啲既士係咁減班
佢請我嗎?下年年尾Ugrad
你Ugrad?
讀邊間U 啊
係咪能仁
係尖碼反屎水,仲保守過以前係海富中心出發去所謂公民廣場抗議
路權有得用冠忠個名係非專利請外勞,點解屎水唔可以係非專利請外勞呢?

有冇人研究過摩總新巴分會同城巴分會合併後係點玩法?尤其新巴分會北角糖水道會址畀人收購重建,個筆賣樓錢好和味!

黎3M
工會覺得咁樣會令佢地叫價能力低左,之前請part time都係咁出力打

但個事實係本地人根本唔撚想做辛苦工
路權啲外勞都係做環島/跑狗
仲要係本身內運嗰班人嚟
其實應該玩分三更
你下下叫人返晒全日天地更想無人理你
問題係咁樣做per duty既pay hour會大大降低
變相司機搵得更加少錢
連貪錢果班都趕走埋
唔講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞