買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
LG 65" OLED TV B3 OLED65B3PCA 行貨
$131XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達750nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
LG 65" OLED TV C3 OLED65C3PCA 行貨
$159XX
1. 120hz 廣色域 WOLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
10. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
Thanks
去鋪頭睇oled望耐會覺得有啲刺眼
係唔係因為佢地校太光
校暗返會舒服啲?
Thanks
可能因為用鮮艷MODE, 另外環境光都有影響, 鋪頭多數裝射燈
用緊55” A9G 就快三年 無啦啦閃紅燈四下
應該等維修定換部55” A95L?
sony 維修要等到月尾
有保養就call 左先
巴打有錢咪升,冇錢咪等整
換A95L 都可以整好部A9G再賣走
不過唔好預賣到好多錢就係
thank you巴打回覆
不過我想知會唔會打電話去會快過上網約期
另外會唔會好易又壞過
驚搞完一大輪又要比老婆屌
可以試下打電話,我都唔知會唔會快d
會唔會再壞過睇下你壞乜野
如果係某部件夠期壞,通常唔會咁快壞同一樣
但係你好難擔保其他野唔壞
不過你買唔買新機都係整好過唔整ga la

最後因為無零件關係 sony 直接換部A95L 比我 唔洗加錢
因為我部電視一日開18個鐘咁濟 所以唔想買OLED
QD-OLED 好似耐用啲
問個白痴問題
新買電視應該座枱定掛牆
掛牆會唔會影響散熱?又應該掛幾高呢?

上一部55‘係座枱,新果部65’,客廳2.5米
恭喜巴打, 直接升級到最頂
唔一定

咁撚正?
希望我部A95K 到期都可以生生性性壞野比我免費換
而家電視枱 :43cm
座枱定掛牆睇你自己需要就得
掛牆貼牆既, 四周唔好太近有野擋住就冇問題
掛既高度應該係電視中心高度同你坐梳化時眼睛水平再落5-10cm
多謝step 巴 我估佢係因為搞左半個月都搞不掂先肯益我
我部A9G咁舊先無零件姐
大升級
我部A95K 水尾先買, 依家用左一年
兩年後先壞既壞, 距離發售日都4年, 處境咪同你一樣
所以我都即刻買翻三年行保
正😄
sony咁好一定一視同仁嘅
首先要佢要識保養就到期先壞
我就懷疑係我屋企啲貓毛搞到燒左嘅 個師傅又唔講咩事
睇完最後都係有興趣 LG G3 65 🤣🤣🤣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞