買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
唔該 南條巴
S95C
A90K
咩型號
巴打平時睇咩多? 用途?
斷電真reboot
再唔得就成部機重設
48S90D都係用LG WOLED PANEL
冇必要比PREMIUM追新款
冇特別信仰
55吋OLED 係咪C3好過A80L?
我覺得係,因為光度高啲
我覺得同級,但c3平過a80l都係c3優先
會唔會Sony有新Model換新CPU?
sony 講左24年只做 mini led
主要睇電視台多 間中睇下YouTube Netflix同打下機(唔會長時間打)
50QN90C
感激step巴
bravia 8 refresh woled產品,唔排除42/48有份
今日一齊睇下 sony 咩玩法
轉載 mobile01 MewTube 大 既內容
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=347&t=6919436

無43嘅中高階
售後講保用期內點玩你多
過保又關mon事,要整都九成九超過機價一半
唔好講 43, 就算 50 都已經不在射程內

無記錯 LG 個 evo panel ,
係 55 起跳
啲賣家話L400最多55"
P5(P65 新版) 65" 都ok, 險重勁啲 可以伸得出啲
但唔知摺埋厚幾多
尺寸無關架嘛,
最緊要 max load 食得到啫

伸得出啲?
上面幅圖係 P5

若果係P6
咁伸出多 9mm 都叫做多左既
(但應該關個底厚左事)
Step巴
近排入左QN900C
想問下睇Netflix/D+ 用自帶app好定經過PS5好?記得你講過Sony就自帶APP先會處理畫質,唔知Samsung係唔係一樣
另外如果我要睇NAS入面藍光原碟,交比電視本地解碼得唔得?定係要配個apple tv?
最後佢寫住話咩zigbee/thread compatible (built-in),我就本身有aqara hub支持 zigbee/thread,我可以叫siri開機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞