買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Samsung 50Q80C 行貨
$57XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 48個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 有2.2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. HDMI 2.0x4, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達700nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 50QN90C 行貨
$65XX
1. 144hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. MINI-LED背光系統, 約448個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
又搭單問
如果窗邊西斜嘅話係咪都係唔好C3
請問LG 65QNED81CRA呢部大概$1萬抵唔抵玩
唔抵玩
因為貴定咩
65Q70C, 65X85L都比佢好
同價位下佢只有可視角好既優點
如果你需要成日打斜睇可以考慮
請問b3/ QN90C推介邊部
主要睇netflix youtube, 間中睇新聞台
B3
唔該巴打
而家係咪冇左樂富嘅優惠?爬文見到,
依你所見,係咪C3行好過水?
S90C係咪冇哂了🥲
S90C冇哂了
冇樂富優惠
BUDGET有限咪水, 夠咪行
如果你想要佢隻SC9S SOUNDBAR可以買行, 都值3000
想問下 X77L 同 X80L 睇個spec好似差唔多,但價錢都差幾多 其實差d咩??
問過仲有貨
想問埋個one connect box使用上方唔方便,咁大舊野好似唔知收邊好
X77L粗邊框, 冇廣色域
廣色域對HDR片非常重要, 冇就出唔到咁多顏色
如果冇位放, 個one connect box可以打斜裝係機身背面
冇廣色域出黎既顏色會比較淡同冇咁飽和
收到唔該巴打 如果一般都係睇下電視 YouTube 係咪X77L都夠??越南產會唔會比馬拉機差呢?
Youtube都有HDR片

電視台就冇HDR
產地都只係組裝地
收到 唔該你巴打
You are welcome
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞