買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
條片入面係講
經個 HUB, wireless 俾啲喇叭
照咁睇可能轉等Bravia 19
Bravia 9冇55inch 轉玩LG G series算
定還是其實OLED都無咩問題 只要我唔係長開一個台?
因為都想upgrade上OLED
本身用緊Panasonic 43FX630H 終於打柴
咁我都知~ 咁電源點搞
應該同而家啲衞星一樣
每隻要獨立供電?
Samsung 43QN90C 行貨
$58XX
1. 144hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. MINI-LED背光系統, 360個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
噚日睇咗條片兩次都無提過電源點搞 我諗都要有人Review先知
應該同而家啲衞星一樣
每隻要獨立供電?
其實要做充電式唔難 睇佢做唔做 條片完全睇唔到佢話要駁電線 睇佢之後點講
而家A95L都係呢個UI
但充電式,會限制左個output ?
本身衛星喇叭用嘅能量都唔係大㗎啦 啲分體式Soundbar拆後置出嚟都捱到8個鐘 Subwoofer就話難啫
但而家照睇佢個設計
無指定邊隻放邊個位,
所以可能 one spec for all

咁既話, 就要預埋放正 L/R 既output level
所以最終都要俾濕電?

合體式個啲衞星,
係要靠插返去主體度叉電架?
因為屋企唔夠位放, 無研究啲帶衞星既model
忘記一樣, 佢而家係話行 三單元,
應該真係要濕電至夠力推晒
望住佢, 唔知點解會諗起 Ikea 隻 SYMFONISK

過多排再研究 始終佢無使用說明嘅片

如果個價可以做到bravia 7賣x90l價,x90l減到x85個價就會好好多
不過細吋呎用家都係冇人權
如果$20000內
48-55吋
有冇邊部會好啲?
LG G3
Sony A95L
其他?

兩部電視本身個stand係咪都可以整喺中間?

師傅聽日上黎睇爆mon報價
如果太貴就早啲去買過部
55A95L腳座唔可以整中間

55G3腳座要另外買
thanks 腳座 / 掛牆支架 係咪都建議買返原廠?
YES
G3, A95L都有送掛牆架
唔知sony bravia 新電視幾時先有價同派貨
Samsung新NEO就下星期25/4開始派
清, 隔離 soundbar po 主 講 sony HK 已經擺左 QUAD 上網
四嚿都要會幾麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞