買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
問下AVLIFE同SONY點搞
應該可以預先登記贈品
有時冇得又要平, 又要咩都最著數
10月果陣你比多3000咩贈品都補唔番
Sony贈品好似可以留,lg samsung應該要放棄
不過個贈品都唔太重要,保養問題擔心啲定其實好少情況頭3年會用到個保養
定其實好少情況頭3年會用到個保養
唔一定, 好多時睇彩數, 使用環境, 習慣
唔記得問,西斜嘅話用邊部電視有無影響
咁巴打即係建議而家買
所有電器都怕熱架啦. 冇計
一係拉簾
YES
相同BUDGET可以買高一級至2級
10月買就相同BUDGET只可以降級
贈品果PART可以問下AVLIFE
唔該哂巴打
43X85K > 43X80L?
另外想問X90J 同X85L除左尺吋同生產地之外有咩大分別?
Sony budget $6000-$8000
光度

喇叭數量

影像晶片級數

組裝地
43X85K > 43X80L?

Yes
Bravia 9好似好勁,但係價位好似都迫緊OLED
外國有人會將個盒嵌落dry wall 入面,但真心唔建議,因為個one connect box 有埋火牛同CPU 喺入面,運作都熱,放喺電視櫃同預留足夠空間散熱比較好
過埋
買唔買最新就睇性能差距

差果少少/無咩升級 咪入返上一代

仲平d
因為之後可能會搬屋。,師兄知唔知掛左上牆之後要拆返落黎(因為搬屋)係咪好麻煩?

去睇過G3/C3 既65 吋同55吋差好遠,始終大部D 震撼好多正好多,但65吋有少少爆budget..
想問oled電視點樣可以防止唔好咁洗有烙印
屋企人買左部sony oled兩年,最近見mon頂有一條打橫不規則嘅'烘',cs話長期睇新聞台,就容易有烘
買番LCD電視
唔好成日長期播新聞台
不規則嘅"烘"有沒有相, 有時唔一定係燒印
搬完屋先買電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞