買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
電視內置app睇就ok
Samsung 55Q80C 行貨
$62XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(10000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式LED背光系統, 48個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 有2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達700nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
岩feel 就L400!
go go go
慘,MLA今年有83吋,但罪大依然係零
罪大同毒果同一個邏輯

面:你用唔著既 / 技術未成熟 / 用家體驗唔好

底:俾咁好你,我唔使賺呀?
今年俾晒你,出年我賣咩呀?
今日終於送到嚟

咁又冇咁誇張
83 woled 冇mla只係佢唔想以下犯上
好正
好正
巴打舊嗰部係x90j?
今年 83G4有MLA了
澳洲JB偷跑咗罪大2024啲價錢
85吋XR90賣7995
應該過一排會減到好平同X95L一樣賣5999
期待
BRIVIA 9
轉哂,起碼跟A95L行Android 12 Google TV,點都玩到5至7年

依家Android 10,頂多4年就唔support
廳嗰部舊年9月買
因為家人會睇電視節目
所以揀咗lcd

咁癲得唔得ga

但係香港都唔知有冇bravia 9賣
歐洲冇65 bravia9 同55 bravia7 賣係咩玩法
https://www.youtube.com/watch?v=Y8M8Jt3N7Ms
罪大始終食開白粉玩黑科技同硬頸
個個玩OLED佢係要玩返LEDZ9D嗰時已經知佢痴痴哋線
利申等緊訂85吋9
北美出咗價
照面價睇就係
9=Z
8=A80同A90之間
7=X95
3就仲係萬年X1, 可以當佢係X80同X85之間

A95同X90呢兩個range睇嚟後繼無人
今年個人認為最吸引係7
Sony 香港幾時出埋預訂詳情

有性趣換電視了
Bravia 7比起X90L有8倍的控光區數,
所以估計差不多是過去X95K、X95L的控光區數,
只是沒有X-Wide Angle和 X-Anti Reflection。

想入手了

諗住65吋 買佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞