買電視機 / 換電視機 集中討論區 (171)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
冇變過
我本身用緊Samsung soundbar,個q symphony其實個加乘效果大唔大?
而家兩部價錢一樣比step巴你講一講又要再諗諗
未試聽過
可摸耳再講埋G3比s95c有咩好?
或者以我既使用習慣邊部岩我d?

睇電視: 10%
YouTube: 40%
Netflix/Disney+: 35%
Xbox: 15%

射射
G3有Dolby Vision, 另外睇電視台比較清
唔追度OLED, 55吋 筆直8-9k有咩推介
Samsung 55QN90C 行貨
$86XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 504個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. Neural Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 4.2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達1800nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
12. 防反光
唔該巴打 如果平時睇開netfilx youtube mini LED夠唔夠用?但係就好少熄燈睇既
OLED始終都係驚燒印
夠唔夠用睇你要求
三星5月頭轉款,分分鐘已經冇貨

Mini LED都只係LCD電視,優點係好夠光
好 唔該巴打先
怕燒印就唔好勉強去新世界
禁如果c3 會唔會冇禁易燒印?因為諗住擺窗隔離
明白
冇分別

窗隔離如果太光就唔好買OLED
明白 有冇巴打知邊度仲有55吋 QN90C? 去過幾間鋪都話冇貨
唔知
太遲買了,下星期尾昂貴新款上市
搵下55Q80C
有咩分別阿
降級唔係用Mini LED背光系統,光度下降
S95C 用youtube搜尋之後禁個mic,已經撳住個mic掣,都話冇聲,但用smart thing講嘢就ok,知唔知點整?
質素會唔會差好遠
AV life問左未? 應該仲有好多部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞