[SWITCH/3DS]芒亨集會所之新米獵人食貓飯

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
Evolution of Monster Hunter Games 2004-2018
https://www.youtube.com/watch?v=V_x5g_iz1nQ
初初第一把太刀應該整邊把

真名

應該整迅太先岩
有冇空戰雙刀高手教下點玩
啲招點連
同埋其實鬼人化果陣攻擊高啲定鬼人強化攻擊高啲???
有冇空戰雙刀高手教下點玩
啲招點連
同埋其實鬼人化果陣攻擊高啲定鬼人強化攻擊高啲???

空戰雙刀無招連其實 鬼人化個陣禁跳已經係風車轉
瘋狂跳就係基本玩法
儲滿鬼人bar之後
就可以瘋狂風車隻怪

另外一場大概騎到兩次怪到
有冇約戰group?

真名

應該整迅太先岩

即係無明刀?有咩好?唔係好高攻咋喎
有冇約戰group?

同問,仲有想搵d由HR1開始玩既巴打一齊升,唔想俾人帶住,好冇成功感
之前有冇玩過芒亨都可以

真名

應該整迅太先岩

唔洗匠 高會心期望值唔差

真名

應該整迅太先岩

匠同期望值係咩嚟?

真名

應該整迅太先岩

匠同期望值係咩嚟?

匠係加斬味等級既技能,斬味計未滿斬味既有得加上限,
大部份武器都有得用匠加上限,甚至可以靠匠去提升斬味等級,例如白升做紫咁,
迅龍武因為本身滿斬味,唔需要用匠,變左可以用增加輸出既技能,所以唔洗匠係優點黎
會心係機率性發動,發動個陣會增加25%傷害,簡單計下期望值就可以直接比較攻擊力高低
仲未知點過save
想問3ds save係咪跟sd卡?
前年玩完mhx封左塵

真名

應該整迅太先岩

匠同期望值係咩嚟?

大部份武器都有得用匠加上限,甚至可以靠匠去提升斬味等級,例如白升做紫咁,
迅龍武因為本身滿斬味,唔需要用匠,變左可以用增加輸出既技能,所以唔洗匠係優點黎
會心係機率性發動,發動個陣會增加25%傷害,簡單計下期望值就可以直接比較攻擊力高低

呢度其實嚴格黎講係錯既,簡單D講,加匠一係就令到你條白斬/紫斬更長,一係就令你斬味加到某個位變成有更高等級既斬味可以用

真名

應該整迅太先岩

匠同期望值係咩嚟?

呢度其實嚴格黎講係錯既,簡單D講,加匠一係就令到你條白斬/紫斬更長,一係就令你斬味加到某個位變成有更高等級既斬味可以用

嚴格黎講你個嚴格黎講係錯
每把武都有一條斬味條,只係有啲滿斬味,有啲唔會滿,唔會滿既就要靠匠黎解放/顯示隱藏左用唔到既斬味條
仲未知點過save
前年玩完mhx封左塵

應該跟3GHD咁過,有個dl soft比你過
所以好大機會偷跑係未過到資料住

真名

應該整迅太先岩

匠同期望值係咩嚟?

謝回覆
https://game8.jp/mhxx/132049
日本仔既太刀推薦

真名

應該整迅太先岩

匠同期望值係咩嚟?

嚴格黎講你個嚴格黎講係錯
每把武都有一條斬味條,只係有啲滿斬味,有啲唔會滿,唔會滿既就要靠匠黎解放/顯示隱藏左用唔到既斬味條

我係補充番斬味計唔滿用匠既實際情況,因為如果就咁講白升紫可能會理解成白斬部份變成紫斬
有冇約戰group?

同問,仲有想搵d由HR1開始玩既巴打一齊升,唔想俾人帶住,好冇成功感
之前有冇玩過芒亨都可以

一齊 試玩版都玩左十幾個鐘

Friend Code : SW-3306-5846-3016
留名
PSP MHP3玩家

打左10場天彗左右
一開頭用過弓,空戰大劍,勇氣太刀 自己都唔係好掂
而家用緊武士道太刀 開始熟佢d攻擊 次次都係打到訓覺之後唔夠時間
想問藍箱拎個粒果實有咩用?
3ds近排玩返 岩岩上G4
有冇片手玩家係度 想問下今集有冇咩心得, 好似一開始整邊把同用咩狩技咁
仲未知點過save
前年玩完mhx封左塵

Mhx餅帶已經壞左
希望無影響
仲未知點過save
前年玩完mhx封左塵

Mhx餅帶已經壞左
希望無影響

Save係響sd卡,應該無影響啩
如果唔係唯有同人借帶
有冇充能斧既高手教下路點玩呢樣武器
幾過癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞