[SWITCH/3DS]芒亨集會所之新米獵人食貓飯

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
到正式版個陣一個建議,
新手開荒期盡量唔好揀遠程武,
雖然個個都講勇重好勁,係好勁,
但開荒期你用輕重弩,彈藥負擔唔細,
加上X既裝備成本本身都高過以往任何一代,
而弓既話,你唔練點樣係會心距離射,再加埋掉箭BUG會打到你想死
想問武士道太刀 J迴後用邊招連招最高攻?

x > R > R 出直氣刃斬
無記錯X果時傷害係同大劍三段差唔多, XX應該冇改

thx 巴打,今晚試下先
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d
到正式版個陣一個建議,
新手開荒期盡量唔好揀遠程武,
雖然個個都講勇重好勁,係好勁,
但開荒期你用輕重弩,彈藥負擔唔細,
加上X既裝備成本本身都高過以往任何一代,
而弓既話,你唔練點樣係會心距離射,再加埋掉箭BUG會打到你想死

咁開荒期用斬斧ok嘛?
定係蟲棍、奶媽果d
個人對斬斧比較熟
但似乎蟲棍、奶媽較受團戰歡迎
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

天彗打廿場之後先無咁大緊張感
三十場已經清楚佢動作
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

三十場已經清楚佢動作

打哂超特封game玩家表示天彗打得5隻左右
因為冇咩必要打
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

我打冰牙都過唔到
lm
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

我打冰牙都過唔到

我打到流口水斷尾跛腳瞓覺都係唔夠時間

我都係咁呀巴打
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

三十場已經清楚佢動作

因為冇咩必要打

除左雙刀其他武器都懶整
SORRY想問下巴打們
小弟對上一次玩既MH已經係PSP年代
你地講既咩XX風格其實係咩黎?

狩獵風格同狩技入門
https://www.hk01.com/科技玩物/111206/-MHXX-核心系統解構-武器-X-狩獵風格-X-狩技-

MHXX中文攻略,最低有武器操作介紹,因為多左狩獵風格同狩技,舊武器駁招都好唔同
http://www.entertainment14.net/blog/post/110942356-魔物獵人-xx-攻略匯集
今日睇自己個PROFILE出到DEMO個遊戲時間有30小時 同D主流GAME既一周目差唔多時數

Biohazard 7玩easy有人7粒鐘爆機
近年D遊戲大作
單機故事遊戲時間有幾十小時以上已少左

MH雖然不斷重覆打任打怪
但認真少少打
幾百小時走唔甩
SORRY想問下巴打們
小弟對上一次玩既MH已經係PSP年代
你地講既咩XX風格其實係咩黎?

狩獵風格同狩技入門
https://www.hk01.com/科技玩物/111206/-MHXX-核心系統解構-武器-X-狩獵風格-X-狩技-

MHXX中文攻略,最低有武器操作介紹,因為多左狩獵風格同狩技,舊武器駁招都好唔同
http://www.entertainment14.net/blog/post/110942356-魔物獵人-xx-攻略匯集
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

三十場已經清楚佢動作

因為冇咩必要打

除左雙刀其他武器都懶整

天彗我打G緊急出大金
打村緊急出埋細金
計埋幫人解G緊急前後都係打左10隻左右
成日都唔夠時間過關
有冇巴打可以指點兩句

打得奔放d

三十場已經清楚佢動作

因為冇咩必要打

除左雙刀其他武器都懶整

天彗我打G緊急出大金
打村緊急出埋細金
計埋幫人解G緊急前後都係打左10隻左右

防具過渡用斬龍都夠 武器除左雙刀其他整黎擺
大細金齊真係冇乜必要打
初初第一把太刀應該整邊把
有冇空戰雙刀高手教下點玩
啲招點連
同埋其實鬼人化果陣攻擊高啲定鬼人強化攻擊高啲???
比天彗屠左兩日終於贏到
上網睇人用斬斧主要係長用劍mode, 用劍mode 其實直接太刀唔係重方便咩? 2g 打後既新武器都係唔識用,用黎用去都係武太同強槍順手
上網睇人用斬斧主要係長用劍mode, 用劍mode 其實直接太刀唔係重方便咩? 2g 打後既新武器都係唔識用,用黎用去都係武太同強槍順手

斬斧少位移 動作值又高D 都係睇手感啦

斬斧少位移 動作值又高D 都係睇手感啦

斬斧劍mode 有冇招可以keep 住條氣等佢唔變番斧架
初初第一把太刀應該整邊把

真名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞