全身麻醉做手術既感覺係點

574 回覆
12 Like 66 Dislike
眼前一黑
眼前一白
我試過吸氣麻醉,佢會數十秒,然後你隻眼會好似電視彩色雪花咁越嚟越多直到成隻眼都係,然後下一秒你就會醒咗
個陣訓係張床度, 佢地幫我左手插針
之後叫我深呼吸
我聽住自己個心跳機聲, 一兩, 兩下, 三下
之後佢地叫我個名, 我就成個人彈起身
佢地禁返我落床, 話已經做完
一二未數到三你已經瞓着咗
醒返個人會好攰囉
完全感覺唔到時間嘅流逝
我醒前1個鐘仲有發夢tim
咁慘?即係你仲在醫院等做手術?anyway, 祝你手術順利!
除衫 訓上床 消毒 伸開手腳 十未形釘十字架咁款 再綁手綁腳 有d手術隻腳要著加壓包去包住 聞氣 吹水 跟手對下個人資料 問下你知唔知做咩手術 醫生係咁二講下情序 點做 跟手打字凍既針 feel到堆凍既液體由手流入身體 聞氣 十秒內基查訓著 醒番都唔知自己訓左幾耐 醒果下喉嚨有d痛 因為被人捅完喉幫助呼吸 小小斷片咁 口乾 攰又無咩點攰 傷口會慢慢開始30分鐘左緊開始痛番 無咩野就由觀察病房推番上病房
佢叫數10下 我幾下已經斷左片
醒番已經番左房
細個割過扁桃線
當時個面罩cup落黎嗰下我仲心諗”我係都唔合埋眼你吹咩?”
然後唔知幾時就聽到姑娘話”佢醒啦”
原來已經做完
係 應該呢幾日做得
麻醉真係好神奇,連夢都唔會發
睇牙仲恐怖啦
你望住手術燈, 隔離有人數住數字, 唔覺唔覺, 之後就完事醒咗
驚、緊張既話可以照直同人講既, 唔使怕羞
X2
好似打完叫你倒數十秒
醒返已經過左幾個鐘做完手術
冇痾尿會搵部機照個肚
入面尿多你又痾唔出就插尿喉
一樣
之前剝智慧牙,因為其中兩隻橫生,要開刀式剝
所以索性入院監測麻醉,一炮過剝晒四隻佢
訓落椅度,塊面帶呼吸Mask,跟住隻手背吉針
隻手開始feel 啲麻醉藥向身內流,因為由手背開始沿住向上咁劇痛(抽筋果種痛法)
麻醉師見我未昏迷,就叫我放鬆同吸大啖啲Gas,我就大大力索,然後心諗「隻手好撚痛呀!!! 屌你老.......」

然後就訓醒,見到啲姑娘執緊工具,手術已做完
應該快過window reboot
尿喉
收費少
點解
眼前一黑

屌你老母上次做手術
佢左手幫我量緊血壓
同時啪咗枝麻醉落嚟
痛撚到仆街

醒返麻醉過咗又係痛到仆街
個護士幫我啪咗兩枝止痛針
通常痾唔出,直到忍無可忍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞