全身麻醉做手術既感覺係點

574 回覆
12 Like 66 Dislike
係你隔離嗰個煩之嘛
同姑娘講左句掰掰
跟住黑片
做過兩次全身麻醉手術,當麻醉師叫你數123 ,未數到3擘大眼已經做完手術!
身體未全online
麻醉科醫生:「傻豬嚟嘅,瞓啦!」
起身果陣好眼訓
想訓多陣
但不停比人叫醒
打針個d好似係半身麻醉
意志力極強 控制到咁點
全身麻醉完,記住飲多啲暖水,唔好貪方便飲樽裝礦泉水或者蒸餾水,一定係阿姐推派水壺嗰啲先至有用,仲有準備定檸檬,唔需要切開揸住黎聞可以只有嘔!
有感覺先驚
試下逼自己用意志唔訓
最好笑喺復甦病房,男男女女病人瞓晒喺度,你會好似啱啱瞓醒聽到人哋講嘢,講嘢嗰啲多數係好Q大聲嘅姑娘,又話去旅行又話買乜買物喺度吹水,好攰咁咪諗住繼續瞓啦,點知個姑娘話醒啊唔好瞓呀,你含氧量低啊大力呼吸啊,如果唔係我唔推你返上去病房㗎,於是要大力大力咁吸氣令到個人清醒,後尾個姑娘話OK啦推佢上去啦!
試過半麻
中間feel 到痛但我忍到唔出聲
你都傻嘅,如果意志可以戰勝麻醉劑,你做做吓手術擘大隻眼屙撚炒粉!
舊靈魂死左,醒返果個係新靈魂新既你用返同一個身體同一個記憶。好似電腦舊OS死左之後醒返用已經用緊新OS,自己唔會知
係 試過用意志力強頂但5秒後立即昏迷
冇感覺 叫我數1到10 我好似數到3就訓左
最辛苦反而係麻醉藥過 嘔左全日
不知幾正,同訓教一樣,未試過咁好訓,直頭想叫佢黎多獲,想訓多陣
起身好撚凍
10都無訓左但醒返係復甦房好凍好恐怖
試過緊急手術全麻冇禁食
冇瀨到
全身麻醉,佢叫我聞氣,數10下
之後feel到啲麻醉打落手度,痛到仆街喎
試過兩次
一次係割包皮
一次係剝多生齒

割包皮係4-5歲發生,仲好記得
姑娘同我講:打枝針,就好快訓著嫁啦
嗰時仲同我自己講:我咁醒,點會訓
點知一陣就收咗皮,醒返就紗布疊龜頭,好痛

第二次係小六牙科發現右犬齒附近有多生齒
多謝牙科保健醫生姐姐
知道上次割包皮會頂唔住,但係都試吓用意志
都係好快10秒收皮
相信全身麻醉同死前一刻感覺一樣
唔會㗎,我上個禮拜先做完手術。我吸咗啲麻醉藥三下眼前所有視物突然間變得模糊,然後就直接shut down醒番之後我feel到傷口痛,我問姑娘:做完啦? 姑娘:係呀做完啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞