全身麻醉做手術既感覺係點

574 回覆
12 Like 66 Dislike
醒左就一日
唔醒就一世
唔使驚,夢都唔會發

突然合埋眼,打開眼已經做完
我冇

好直接
記得細個割包皮要麻醉,嗰時好撚驚要打針
記得個醫生同我講咗啲嘢,隻手掌搽咗少少藥膏就瞓著咗
數幾秒個醫生句野都未聽完就無左知覺, 醒番係張病床覺得好口乾, 又好急尿 !
如果唔係醒返瞓左成日腰酸骨痛
仲以為啱啱做完
係好神奇嘅事
https://www.youtube.com/watch?v=X8dFnzYSNu4
你會點我就唔知, 但如果你亨呢個音樂, D醫護應該會笑到L係到.
吸住個罩 之後數幾秒就訓左
細過做手術

叫我攬住隻馬騮

唔夠幾秒訓左

之後無啦啦比人叫醒

話好勇感

自此好鐘意馬騮
日日臨訓都係咁
feel到個飯好好味

會feel到反眼果吓嘅畫面
冇咩好驚 真係幾秒就訓左

我係朝早9點半推入手術室
第一次醒係房仔 聽到護士講:(好多血水喎)
又一直叫我大力索個氣氣罩 冇幾秒又訓左

跟住再醒已經係半夜
第2朝先發現個肚有3條喉

Btw我之後聽個朋友講佢又係全身麻醉
但係割瘡, 割完好快醒仲食得落牛扒

令我覺得難以致信
我試過集中精神抗衡啲麻醉藥

feel到啲醫生講嘢愈來愈慢,最終都係訓咗
數十下個時隔硬唔合眼
數到七就黑左 好似強制關機咁
跟著好似兩秒都冇醒返(被隔離床鼻汗嘈醒
一推返上房即叫野食 肚餓左勁耐
前一晚十二點後一滴水都冇入落口
做過兩次全麻一次半麻
全麻=數數吓數字斷哂片,醒返好攰,姑娘叫醒後繼續瞓覺
半麻都好攰,生完仔之後推返房瞓覺,都係好攰好攰,瞓到唔知幾點
醒返烏吓烏吓,仲同姑娘亂噏一通,好似傻嘅咁
唔知道係止痛side effect定係麻醉未散關係啦

不過我老闆搞笑啲,做完腸鏡應該未醒哂,醒緊果時同姑娘講自己返工啲嘢,教佢點做
其實個感覺係,

你跟本唔知自己訓左
我自己嗰陣時候心諗,麻醉藥點會咁快有效啊?我就由一數到10秒。跟住姑娘又哦1號我,問我叫咩名,我話我叫xxx囉,跟住個姑娘話個手術已經做完咗。
會一睜開眼第一時間問依家幾多點
聞麻醉氣體,數3秒就失去意識
起身勁多痰咳左一陣,醫生就話做完了
其實幾正
落咗藥過幾秒突然冇咗知覺
醒返個手術就做完 跟住有人想你啲19問題
再推你上病房 啲姑娘係咁問你痾咗尿未 耐都痾唔到就要插尿喉
但係你又唔係好急 不過老閪都盡力屙
只要一痾到就好撚大篤同黃到仆街
做完要屙尿先俾走o個下最辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞