德州率先禁止大學以種族、膚色、性別考量招生及雇用! 19個共和黨州將跟進

458 回覆
396 Like 10 Dislike
真 大學教育長遠都係想個世界好啲
一試定生死俾你送晒啲中產尖子入去
但個貧富懸殊加劇 階級永續複製
又有甚麼益
大學亞裔佔80%不是夢
因為種族經濟資源唔平均
中國大陸連試卷都分唔同省
但個問題依家分種族只係益左有錢嘅西非裔
真係需要幫助嘅又得唔到幫助
黑鬼返去撈毒啦 比人捉到啪埋佢 順便種族清洗
左膠橫行嘅年代居然通過咁嘅法律
白人學生準備更完善能上大學
階級幾時都有
人人都有機會考試
唔溫書怪邊個

同埋大學唔係必須品嚟
成績好先讀上去唔係正常學生同老師嘅共識嚟嘅咩?
依家德州仲未變藍
非也, 如果你話人文社會科學就可能係, science engineering好少可以反cup (係有, 但係真係唔多), 同埋science科中學考試唔多唔少都已經反映左個底
啲大學應該得返中國人或者印度人
馬來西亞政府真係咁講,所以限制華人大學學額
好少黑人係STEM researcher
講真我見到黑人黎in 都會比多d機會佢,因為真係太少
如果你話兩個能力差唔多就make sense, 如果另一個人能力明顯好過個黑人的話我就覺得唔多make sense
又唔一定係智力wise
讀書都好講物質
無咁多錢買參考書/去遊學/ipad等輔助工具都差好遠
我中學呢就無買參考書, 無無ipad, 更加無遊學
咪又係生勾勾係度
收皮啦 以前啲唐人比人賣豬仔黎北美徵人頭税 起鐵路 礦場做苦工 比其他種族嘅工人排擠 唔講我仲以為佢地黎做大爺渡假 唔係鬥慘 但唐人喺北美受人歧視同排斥二三百年你竟然可以一下抹走話黎尋夢 仲枉稱自己為左翼 真係抵你比人笑係左膠
佢一味追求左翼思想 但歷史就乜都鳩up
啲黑人主導既團體又唔洗跟
而且就算黑人圈子,成績好既黑人都俾班差既黑人排斥,話係假白人,要差先當黑人自己人
好啲?點解唔係自己令間大學變得更好,而係做free rider享用人哋既成果
唔係 係變亞裔玩晒

近年DEI就係搞到讀書考試最叻嘅亞裔移民要俾黑人搶學位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞