紐約時報:美國計劃放緩電動車轉型步伐 放寬「尾氣排放法規」!

382 回覆
44 Like 4 Dislike
塞車過鐘點算
Tesla其中一樣好處
班Dealership 10個人有11個都係垃圾賤種
美國人加拿大應該學挪威人咁搬晒入市區住
港共政府奉獻俾宗主,你拎黎做例子

佢唔爆炸你當賺左啦
我條link果2部樣版加拿大黎
事實係,美國果d粗放式用地連本土都反思緊
10年後間野仲係度再講
美國人加拿大人搬晒入城市唔耕田,咁全世界大饑荒餓死十幾億人肯定環保
某國家投資晒全國之力落電動車喎,宜家個市場有變
香港巴士除左黨鐵都係私人公司,最後又係乘客俾
香港到到都會塞,屯公/西隧/中環都打大佬,分分鐘兩頭都要差電。
美國機械化耕田,一大片地得幾十人做野

你以為支那咩
所以前設係車價同營運成本例如電平過油可以抵消到買多左車嘅成本

唔好問我數字,狗巴唔做研究唔會有人知
唔駛研究,一早就知,問題係BYD 係國家政權代表,你可以唔買咩。
依家啲電巴氫巴攞咗唔少政府資助啦
Toyota:Am I a joke to you?
咁你政府係唔係貼曬佢地換BYD 先
佢搞得掂就唔會係前CEO啦
Lm
重點係供電供油,佢軍用有油供應

天災打仗有人咁得閒運油去油站俾你玩? 定係而家油站先進到原地開採提煉無限供應?
中東武裝分子喺山卡啦都入到油,有人肯出錢出力就入到去㗎啦
咪玩啦, 去到咁極端環境就咪再拎電車出黎吹奏啦
好多地方停電就係用油發電機, 唔係冇油個時駁條電纜發電

其實油/電 各有優勢, 你係要用電車短處駁油車長處, 最後只會係自己柒
推電車無問題
強行用政策phase out 油車先係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞