紐約時報:美國計劃放緩電動車轉型步伐 放寬「尾氣排放法規」!

382 回覆
44 Like 4 Dislike
再加台灣白痴記者同埋白痴讀者

咪咁上下。
理解左固態電池係咩先啦
你咩都唔識然後串人多科學根據
問題係你咩根據都冇就ban左先
其實大陸一早有奶媽車 有商機點會冇人做
咁如果春運咁塞足一個星期負20度
固態電池奶媽車救唔救到場
唔識呀 可唔可以解釋番
最好笑啲柒頭會話應急車發電又係用燃油
同笑維修風機用臨時柴油發電機一樣咁On9

電車又好風機又好,成件嘢Lift cycle 1%用油電都無

侵要爭啲廢柴工會票,跟住成堆傻仔跟住起拱
然後連鄧仔如獲至寶
Global - Global EV sales reach a 'new record' in 2023 of 13.7m sales, 16% market share, up 35%YoY.
USA - A 'record' 1.2 million BEVs were sold in the U.S. in 2023 (total plugin EV sales were 1.4 million with 80% EVs, 20% hybrids). Q4 EV sales increased by 40% YoY. U.S. Plug-in EV sales rose to 9.8% of auto sales in December. US auto industry rose 8% in 4th Quarter, while EV industry grew 29%. US plugin EV sales in December 2023 were up 42.4% YoY.

數據唔會呃人 同埋好大程度上Ford既客群係鄉下Red neck 唔鐘意電車同連鄧仔一樣
塞足一星期響架車度?
你On9?
你自己research完咩係固態電池先啦
挪威北歐一定日日死車
中國製垃圾唔代表EV
你部2000蚊小米機成日死機 等唔等於Iphone都成日死機
原來油車可以解決埋塞車問題
全世界大風雪都有機會導致塞車啦
依家塞到架車斷晒電
叉電站又疏唔到越積越多
排到都叉唔郁
唔係話乜
但油車你都仲可以行去油站買罐油頂住開暖氣
電車果d 建議你棄車等拖啦
大風雪分分鐘油站都收左皮
唔知咩事就帶個風向落電動車到真係唔知講咩好
係咪油車年代大陸春運冇試過大風雪塞車
sry, 未瞓醒,想講 2023年 就立法 2035 就唔以賣 ICE 車
大陸唔俾賣罐裝油 攻擊性武器
所以乜車都係on9架喇
支持乜鬼消防車救護車炮車坦克車都強制換ev啦
遇到天災打仗,乜車都收皮
15000歐油車有幾多部做到?
挪威真係用緊電拖頭 電工程車
https://youtu.be/R5DbRyeZNRk?si=b8IsN8-kdREbG8Bt&t=48
啱架喇 全部換
用唔到你咪等下
北歐d野不嬲都係咁
有個fd手指甩鉸去睇醫生
間醫院話holiday叫佢等下
佢隻手郁唔到成年都仲等緊大癲
油車撚一離開架車心臟就會停,唔好怪佢地
膠拿大都已經有電消防車,雖然少
咁啲綠色共產黨仲唔立法全香港用依部車
返返去當年拓荒年代咁用馬車
How do you turn this on
咁啲死差佬用緊乜車呀
無暖氣都屌,肯定係廢老https://www.facebook.com/share/p/k3EwMVkw2pD6HLaC/?mibextid=oFDknk

Semi出到歐亞大陸size先學人打飛機啦,呀對唔住,又唔記得能源密度依家野添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞