召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

我有諗過轉 但暫時睇左兩個幾月 想睇定d先
已經次次都加藥 我輕微架炸 唔想食咁多藥

唔係呀我叫清一式轉醫生, 清一式一路都無穩定過咁

我都覺佢返香港後嚴重左 佢應該係香港試睇一次先..

腳毛絲仲有唔開心既感覺

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗
跟住係咁諗 「太多野諗係唔正常,我要咩都唔諗」
愈諗愈失控,好想有個制熄左個腦

你地會唔會個腦不停諗野?
我想知係我唔正常定點

你越想唔諗 個腦就會越諗越多 就會越嚟越控制唔到
與其係咁 不如由佢諗 做下野分散吓自己注意力可能會好啲

我做其他野個腦都會無啦啦諗返野

由佢諗會唔會比強逼佢stop好
我好攰啦,有無絲打一樣咁攰
我知我啲frd 好擔心我,知我大家姐都好擔心我
但我知道好多野都要自己去面對
但我面對唔到,我好攰啦,我好想結束
點解選擇死亡會係唔正常

雖然同你素未謀面,但見到你咁我都真心鄧你辛苦
我比較好彩,食左藥後冇再想死,得返焦慮未處理到
但我由十幾歲開始都不斷經歷你依家依種感覺,所以好明白你感受
生存係好難好辛苦,有勇氣生存係仲叻過選擇死
所以其實我地已經好叻架喇
我知你依個狀態講咩都冇用,只希望你明白依個世界仲有人明白你
願意聽你既感受

Wanna cry
Thanks bro
點解選擇死亡會係唔正常

我喺度 喺呢度你可以隨便做自己
冇人會當你癲既 冇人會覺得你唔正常
攰唔緊要架 喺度抖下啦
其他人既擔心 喺呢刻如果成為左你既壓力 就唔好理啦 我相信佢地都唔會想係咁
選擇死亡唔係唔正常 但我好自私咁想你留低 得唔得呀
有冇巴打有幻痛
呢排日日痛 個頭好似就黎要裂開

一般止痛藥冇用
食曲馬多先止到痛
點解選擇死亡會係唔正常

攰唔緊要架 喺度抖下啦
其他人既擔心 喺呢刻如果成為左你既壓力 就唔好理啦 我相信佢地都唔會想係咁

其實我都唔想死,我都好驚死,但我覺得我已經面對唔到眼前嘅問題,每一日都好辛苦,我真係唔知邊一日會真係睇唔開自殺,我只係知道,我呢一刻好攰好辛苦好難受好無力
有冇巴打有幻痛

一般止痛藥冇用
食曲馬多先止到痛

我都成日頭痛 但唔知係咪幻痛
點解選擇死亡會係唔正常

攰唔緊要架 喺度抖下啦

其實我都唔想死,我都好驚死,但我覺得我已經面對唔到眼前嘅問題,每一日都好辛苦,我真係唔知邊一日會真係睇唔開自殺,我只係知道,我呢一刻好攰好辛苦好難受好無力

覺得面對唔到既 不妨乜都唔好諗 訓一覺起身先算?
問題係唔會消失 但至少你會舒服少少先 休息夠先可以用僅餘既氣力去打呢場仗 我未必完全明你身處緊喺一個點既環境 畢竟大家嘅經歷都唔一樣 但我明呢個病可以有幾仆街有幾痛 有幾辛苦 無力感有幾大 所以有乜嘢即管講 唔需要有任何拘束 只要你舒服就好
有冇巴打有幻痛

一般止痛藥冇用
食曲馬多先止到痛

我都成日頭痛 但唔知係咪幻痛

可能係偏頭痛 可能係幻痛
點解選擇死亡會係唔正常

攰唔緊要架 喺度抖下啦

問題係唔會消失 但至少你會舒服少少先 休息夠先可以用僅餘既氣力去打呢場仗 我未必完全明你身處緊喺一個點既環境 畢竟大家嘅經歷都唔一樣 但我明呢個病可以有幾仆街有幾痛 有幾辛苦 無力感有幾大 所以有乜嘢即管講 唔需要有任何拘束 只要你舒服就好

唔係呀我叫清一式轉醫生, 清一式一路都無穩定過咁

腳毛絲仲有唔開心既感覺

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗

我想知係我唔正常定點

以前不嬲由佢諗唔覺有問題
但依家愈在意反而愈難搞
可能真係要由佢 下次覆診講返
如果可以停下個腦食多d藥都算喇

你唔使諗太多, 你加左血清幾耐?遲下可以你會好爽呢
有冇巴打有幻痛

一般止痛藥冇用
食曲馬多先止到痛

如果你有呢個情況, 咁你睇精神科會好過你食止痛藥
點解選擇死亡會係唔正常

攰唔緊要架 喺度抖下啦

有無人個腦好多嘢諗,正常嘅分析同計畫,唔係幻想,搞到瞓唔著
可以點搞?
你地聽日會唔會出去
反正都係想死,如果聽日有咩事做前線都叫死得正常
你地聽日會唔會出去

自己去定點 睇左注意事項個post未 一切小心
啲stilnox食哂未配,食住zopiclone先
食15mg冇料到
Btw有人食緊/食開Brintellix?冇幾耐之前醫生幫我轉咗食呢隻,好似同Lexapro差不多?
食緊10mg, 就黎三星期,未見明顯好轉
你地聽日會唔會出去

好想知絲打讀咩科系
好似幾投入社會運動
注意人身安全 咪比人入罪呀
衝還衝 唔好搞到返唔到台灣
無抑鬱嘅人,係永遠唔明白到底有幾辛苦

食唔落,都要格硬食,最後辛苦嘅係自己
好難受

要接受自己有呢個病

我都覺得接受左之後
成個心態都會唔同左

腳毛絲仲有唔開心既感覺

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗

我想知係我唔正常定點

以前不嬲由佢諗唔覺有問題
但依家愈在意反而愈難搞
可能真係要由佢 下次覆診講返
如果可以停下個腦食多d藥都算喇

我而家通常都由佢諗
不過可能忙左就得番訓教前有時間諗野
食完安眠藥就狂諗
諗諗下又訓左
你地聽日會唔會出去

要小心啊
盡量唔好自己一個去啊
社運唔會一日就有成果
唔好比人拉先可以繼續抗爭落去
你地聽日會唔會出去

雨傘個時都好似你咁諗
而家唔理啦
做好自己 個世界唔關我事

我而家都覺得連自己都搞唔掂
已經諗唔到社會嘅野
點解選擇死亡會係唔正常

攰唔緊要架 喺度抖下啦

呢度係最安全嘅地方
想講咩都得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞