召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有冇重鬱症患者可以分享下
我睇咗醫生一個月度, 開頭俾lexapro10mg我+安眠藥
但食咗兩星期我覺得冇咩用, 醫生轉咗隻叫Brintellix既俾我, 都係血清素黎, 份量都係10mg
直到宜家食咗一個月, 我都係覺得冇明顯好轉,
係一啲網友既建議下要求醫生轉Pristiq, 佢俾咗50mg我

有冇過來人可以同我分享下 我好驚又好擔心

推,有冇重鬱患者here
或者食緊pristiq既朋友

我係 但我係食緊lexapro 15mg 覺得冇乜分別
你驚同擔心個位係?

擔心好唔返,我已經冇返工大半年
Lexapro對我冇咩作用,Pristiq岩岩開始食,未知

lexapro 我覺得比較溫和, 我焦慮症都要食到15mg, 轉左可能會有效d, 藥同醫生都真係人夾人
半夜又醒 起身又訓到依家
好彩唔洗早起

已經返緊去返工
其實你地當中有冇人嚮性方面係仲正常,我試過焦慮症係冇晒性慾,打J都冇晒感覺,好鬼失望

好在已經正常返
其實你地當中有冇人嚮性方面係仲正常,我試過焦慮症係冇晒性慾,打J都冇晒感覺,好鬼失望

好在已經正常返

咁你仲有冇食藥
其實呢啲病係咪要配合營養素先有機會康復
其實呢啲病係咪要配合營養素先有機會康復

應該唔關事, 可能要配合心理治療
琴日睇左歐陽醫生
食緊隻鎮定藥
真係好有效
呢幾年未試過咁正常

個醫生好唔好?收費點?

我只係睇第一次同食左兩日藥
唔想當打手
可以上網查下
我都係呢度人介紹
但呢幾年仲未咁正常過
好開心
希望好得番
但睇怕要使一d 錢 唔知要睇幾多次

好似係我介紹叫人上網搵下佢
想知佢真人係咪網上講咁好
咁咪好可以開心返

可否介紹下
琴日睇左歐陽醫生
食緊隻鎮定藥
真係好有效
呢幾年未試過咁正常

個醫生好唔好?收費點?

我只係睇第一次同食左兩日藥
唔想當打手
可以上網查下
我都係呢度人介紹
但呢幾年仲未咁正常過
好開心
希望好得番
但睇怕要使一d 錢 唔知要睇幾多次

好似係我介紹叫人上網搵下佢
想知佢真人係咪網上講咁好
咁咪好可以開心返

可否介紹下

得一個精神科呢個姓, 好似係, 你上網搵下就得

今日過成點
今晚一定要好好訓一教,攰到想死
返黎香港,出多左街,個人開心啲,希望可以keep住

好在已經正常返

咁你仲有冇食藥

冇食了,但其實都間中有輕微復發,例如訓得唔好,腸胃麻麻,我學識用天然方法應付,例如多出街,例如深呼吸同聽音樂,我個iPhone裝左個app叫calm,你地可以試下
返黎香港,出多左街,個人開心啲,希望可以keep住

出街個人係會開心啲
明明勁攰,個腦仲不停諗好多野,停唔到,好想訓
明明勁攰,個腦仲不停諗好多野,停唔到,好想訓

有睇開公立 最近凌晨時段好想自殺
我應該點做 自己叫救護車入院?
講緊唔一早係當刻 例如日間去醫院
有睇開公立 最近凌晨時段好想自殺
我應該點做 自己叫救護車入院?
講緊唔一早係當刻 例如日間去醫院

飛的睇急症

好在已經正常返

咁你仲有冇食藥

冇食了,但其實都間中有輕微復發,例如訓得唔好,腸胃麻麻,我學識用天然方法應付,例如多出街,例如深呼吸同聽音樂,我個iPhone裝左個app叫calm,你地可以試下

性慾低同軟,不過我一直覺得係打得j多先咁
反正冇女朋友就決定戒色養生
晚晚半夜醒成個鐘先訓返
聽日要早起身都唔知點算

正常入睡都要幾個字至個幾鐘,醒左唔駛指意訓返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞