召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

我好你少少
訓左3個鐘

我斷斷續續都應該有三個鐘

你呢排好似變差左

你D 藥唔夠, 我提議你轉醫生啦

我有諗過轉 但暫時睇左兩個幾月 想睇定d先
已經次次都加藥 我輕微架炸 唔想食咁多藥

唔係呀我叫清一式轉醫生, 清一式一路都無穩定過咁

我都覺佢返香港後嚴重左 佢應該係香港試睇一次先..

覺得穩定一星期又黎料,應該話無野觸動我就還好
一踩到一啲位,就會一發不可收拾
但我已經上次停左藥之後,依家已經keep住食藥,都係咁,斷斷續續

你呢排好似變差左

覺得穩定一星期又黎料,應該話無野觸動我就還好
一踩到一啲位,就會一發不可收拾
但我已經上次停左藥之後,依家已經keep住食藥,都係咁,斷斷續續

可能你d藥真係未夠,不如香港搵個平d既醫生睇下較下藥,始終香港既私家醫生衰極都有個譜

我諗係東南亞香港算醫療幾好既國家, 我都同事係香港搞搞佢

我好你少少
訓左3個鐘

我斷斷續續都應該有三個鐘

你呢排好似變差左

腳毛絲仲有唔開心既感覺

你呢排好似變差左

腳毛絲仲有唔開心既感覺

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗
跟住係咁諗 「太多野諗係唔正常,我要咩都唔諗」
愈諗愈失控,好想有個制熄左個腦

你地會唔會個腦不停諗野?
我想知係我唔正常定點

坦白講, 我早幾年只係食血清個時好似你咁, 有好到但仲係瘋狂諗野, 一路諗住已經係叫穩定, 無理佢, 之後想減藥又復發下咁, 到而家要血清加輔助藥就feel 到真係咩都唔呵亂諗, 但係食重藥係身體體力上辛苦左, 腦就舒服左, 但幾時真係好返我都唔敢諗
加埋仲要有d傷風
成個感覺好煩

你講起傷風, 我次次一病就會想復發
其實唔係唔想睇私家,係真係負擔唔到
依家仲計劃緊一啲事,真係無辦法睇醫生係香港
想bk cp但係未行動
我都唔知,我諗我都係返台灣先會較藥
其實臨走係第二間醫院到拎藥個陣
醫生都有話我轉下藥可能好d
但唔係我嘅主診醫生之後又麻煩就無幫我轉
想bk cp但係未行動

係我就叫佢轉
想bk cp但係未行動

係我就叫佢轉

個陣無叫係因為自己停左藥先變差
所以唔知keep住食藥有無用先無話一定要轉
唉我都唔知,我好攰啦,我真係唔想再咁落去
每日扮正常扮開心,要朋友擔心咁樣真係好咩
我只係好想做自己,點解咁難
每日為錢煩惱,比屋企比世界逼死
無抑鬱嘅人,係永遠唔明白到底有幾辛苦

食唔落,都要格硬食,最後辛苦嘅係自己
好難受
無抑鬱嘅人,係永遠唔明白到底有幾辛苦

食唔落,都要格硬食,最後辛苦嘅係自己
好難受

要接受自己有呢個病

其實我覺得你唔需要扮, 扮無野其實係最辛苦

你呢排好似變差左

腳毛絲仲有唔開心既感覺

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗

我想知係我唔正常定點

你越想唔諗 個腦就會越諗越多 就會越嚟越控制唔到
與其係咁 不如由佢諗 做下野分散吓自己注意力可能會好啲

你越扮正常 只會令自己覺得自己越唔正常
做自己既顧慮係乜?
係阿姨屋企唯有扮正常,食唔到都要食,住一日係極限,好想嘔好辛苦,唔想再食野,好想即刻扣喉嘔返出黎

腳毛絲仲有唔開心既感覺

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗

我想知係我唔正常定點

坦白講, 我早幾年只係食血清個時好似你咁, 有好到但仲係瘋狂諗野, 一路諗住已經係叫穩定, 無理佢, 之後想減藥又復發下咁, 到而家要血清加輔助藥就feel 到真係咩都唔呵亂諗, 但係食重藥係身體體力上辛苦左, 腦就舒服左, 但幾時真係好返我都唔敢諗

好想試下個腦輕鬆既感覺

好想試下死嘅感覺

你越扮正常 只會令自己覺得自己越唔正常
做自己既顧慮係乜?

做自己人地會當你癲線
做自己姐係收埋自己,唔覆電話wtsapp
到時候啲fd知我潛水又會擔心我
佢地愈擔心我,我壓力愈大,愈會感受到自己唔係正常人
我好攰啦,有無絲打一樣咁攰
我知我啲frd 好擔心我,知我大家姐都好擔心我
但我知道好多野都要自己去面對
但我面對唔到,我好攰啦,我好想結束
點解選擇死亡會係唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞