召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
返左第一日工
有少少ibs
最近anxiety又返黎
試過兩次突然好似心跳加速 抖唔到氣 之後會手腳痺 頭暈眼花 睇d症狀好似驚恐症 之前驗血又話我身體機能冇事 點好?

如果你身體機能無事, 以我唔專業既經驗睇都係驚恐發作, 話者無咁嚴重既焦慮發作, 如果忍受唔到好辛苦你要約下精神科睇下穩陣d

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

有offer喇 咪講咗你聽囉
不過仲等緊另一個offer

快d 有工返, 請我食飯

係咪出黎先

約多個絲打就出黎食飯啦

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

果兩次好似就死咁

其實周不時都有d輕微發作

係呀
驚恐發作痴撚線的
再係咁要食藥

驚恐係點?會唔會有咩環境因素引致?
我依家冇原因地感覺到心跳好快不斷深呼吸

接近架啦
不過驚恐發作個下好似心臟病
同埋你完全控制唔到自己
會覺得就死

我會係咁同自己講你就想啦咁易死

病發時好難仲識諗
試過兩次突然好似心跳加速 抖唔到氣 之後會手腳痺 頭暈眼花 睇d症狀好似驚恐症 之前驗血又話我身體機能冇事 點好?

如果你身體機能無事, 以我唔專業既經驗睇都係驚恐發作, 話者無咁嚴重既焦慮發作, 如果忍受唔到好辛苦你要約下精神科睇下穩陣d

同幾年前差d梗死會唔會有關

有機

陰影
返左第一日工
有少少ibs

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

果兩次好似就死咁

係呀
驚恐發作痴撚線的
再係咁要食藥

腳毛絲係仲有D 焦慮, 驚恐應該未去到, 驚恐發緊你應該上唔到連登
返左第一日工
有少少ibs

平時無乜ibs
可能呢排諗多左野
精神狀態麻麻先咁

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

有offer喇 咪講咗你聽囉
不過仲等緊另一個offer

快d 有工返, 請我食飯

見者有份

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

果兩次好似就死咁

係呀
驚恐發作痴撚線的
再係咁要食藥

腳毛絲係仲有D 焦慮, 驚恐應該未去到, 驚恐發緊你應該上唔到連登

我都覺未去到驚恐 但心跳冇原因地快 有d不安

我係手痺到好似郁唔到嘴唇都會痺 又頭暈眼花

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

果兩次好似就死咁

係呀
驚恐發作痴撚線的
再係咁要食藥

焦慮啦
panic attack 會嚴重啲
我自己焦慮個時會個心la住la 住咁
心跳得好快 手軟腳軟咁

灰暗巴仲有無積極搵工中

果兩次好似就死咁

係呀
驚恐發作痴撚線的
再係咁要食藥

焦慮啦
panic attack 會嚴重啲
我自己焦慮個時會個心la住la 住咁
心跳得好快 手軟腳軟咁

係, 我上次覆診醫生都話我焦慮發作, 未去到驚恐, 佢話我入院個次先算係
咁我係咪好嚴重
咁我係咪好嚴重

去到有生理問題最好由醫生判斷
離少少題,

屋企人有精神病, 拎左傷殘證, 失去工作能力

佢係唯一既居屋業主,

如果冇人養佢, 佢拎唔拎到綜援 (本身已經冇乜資產)

兩次又唔使住
成日係咁就要睇喇

灰暗巴仲有無積極搵工中

果兩次好似就死咁

係呀
驚恐發作痴撚線的
再係咁要食藥

我係手痺到好似郁唔到嘴唇都會痺 又頭暈眼花

聽落似中風喎.....
其實我都唔知自己算唔算係depression定純粹脾氣差
冇野令我開心到
事業 家庭 愛情 友情 冇一樣野係順利
唔好叫我搵朋友 因為我真係嚇走曬所有人
連我最好既所謂好姊妹 都同我男人搞埋一齊

每次去睇政府精神科都會喊到完全崩潰
佢會開藥比我食 我食一粒就好攰做唔到野幾日
我做freelance手停口停 做唔到野即係冇錢
所以我淨係覆診拎張醫生紙就算 藥錢都費事比
因為有醫生紙就解決到我家庭同經濟問題(可以住宿舍)
漸漸我已經分唔到 我係真係有事
定為左有得住而要keep住睇醫生
其實唔睇我都無咩野 係間唔中夜晚
但一睇醫生佢成日問我呢排點我就覺得好煩
我覺得佢係度挖我傷口 我就會崩潰
但如果唔睇就冇得住宿舍 我可以搬去邊?
如果個男人唔係冇左 我就唔使一個人捱得咁辛苦
又話以後會照顧我 照照下照埋我隔離個賤女人

諗起呢d又崩潰,根本無限loop
這是病嗎?
但我又唔食藥都可以好似冇咩野咁
如果將d唔開心野擺埋一邊唔理 我睇落都幾正常
甚至人地會覺得我好嘈好多野講好有生活態度
唔好挖我瘡疤就ok
一挖我就缺堤一樣

之前我都係咁,唔去挖我細個屋企造成嘅瘡疤就唔會有事,即使有事都可以好快好返
直到今年,一發不可收捨,食藥都無撚用
離少少題,

佢係唯一既居屋業主,

離少少題,

佢係唯一既居屋業主,

要點先可以拎傷殘證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞