召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
今日有少少不安, 諗返起原來停舊藥5日, 新藥上網睇要兩星期至4星期先見效, 唔怪得有斷藥症狀啦, 仲IBS發作返...

至少都要玩幾日,有心理準備

你停左幾日先出事?

我過左成5日以上先有戎斷症狀, 差d 唔記得左自己係因為停藥出事

兩日,第九日先停
話時話
我唔記得問醫生
食血清素,鎮定藥 或呢D精神科藥物
有冇咩唔食得架?
茶,咖啡呢D係咪可以照飲?
話時話
我唔記得問醫生
有冇咩唔食得架?

飲得,飲完易緊張就自己考慮
話時話
我唔記得問醫生
有冇咩唔食得架?

飲得,飲完易緊張就自己考慮

咁又唔會
茶同咖啡都有鎮靜作用
我本來未食藥前就係飲呢D先舒服D
今日有少少不安, 諗返起原來停舊藥5日, 新藥上網睇要兩星期至4星期先見效, 唔怪得有斷藥症狀啦, 仲IBS發作返...

你停左幾日先出事?

我過左成5日以上先有戎斷症狀, 差d 唔記得左自己係因為停藥出事

兩日,第九日先停

嘩屌,我嗰時幾無安全感,又唔知係咪戒斷症狀搞到咁,最終第九日輕鬆返先知會完,屌

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

嘩屌,我嗰時幾無安全感,又唔知係咪戒斷症狀搞到咁,最終第九日輕鬆返先知會完,屌

想問下
你地係停咩藥會出現戒斷症狀?
我而家食緊兩隻藥
血清素係主力
另外一隻係鎮仔
鎮仔就4個鐘就冇效要食4次
個隻應該當panadol咁既作用黎
會出現停藥戒斷症狀既 應該唔係鎮仔黎?

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

想問下
你地係停咩藥會出現戒斷症狀?
我而家食緊兩隻藥
血清素係主力
另外一隻係鎮仔
鎮仔就4個鐘就冇效要食4次
個隻應該當panadol咁既作用黎
會出現停藥戒斷症狀既 應該唔係鎮仔黎?

Deanxit黎,anxious。
鎮仔係咪benzo?
你嗰d係斷癮,有嚴重斷癮同醫生講返
唔好食咁多,詳情問返有食鎮仔巴絲
唔好食咁多,詳情問返有食鎮仔巴絲

都冇話唔好食咁多
都係跟醫生叫我咁食

但而家個人真係好輕鬆,真係唔想斷

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

你係咪有新藥取代左都係咁?定直情戎藥?我估唔到有新藥取代都咁, 仲要頭幾日係兩粒一齊食

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

我都係, 我呢兩個個胃頂住頂住, 因為IBS 主要係發腸胃, 去到琴日有不安感, 先記番起轉左藥, 我而家都怕新藥之後會唔得, 又一路變返咁, 所以feel 到係焦慮中

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

我都係, 我呢兩個個胃頂住頂住, 因為IBS 主要係發腸胃, 去到琴日有不安感, 先記番起轉左藥, 我而家都怕新藥之後會唔得, 又一路變返咁, 所以feel 到係焦慮中

點解轉新藥
舊藥好地地
我想問抑鬱同焦慮會唔會頭暈
女朋友暈左好耐 (企唔穩個隻,唔係轉個隻)
照哂腦都冇事
終於的左佢睇精神科
食完血清第一日好左
之後又黎料返

p.s. 女朋友應該有追開post
我想問抑鬱同焦慮會唔會頭暈
女朋友暈左好耐 (企唔穩個隻,唔係轉個隻)
照哂腦都冇事
終於的左佢睇精神科
食完血清第一日好左
之後又黎料返

p.s. 女朋友應該有追開post

我會
戒咗咖啡同茶好翻好多
話時話
我唔記得問醫生
有冇咩唔食得架?

我就算冇食藥都儘量唔飲

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

點解轉新藥
舊藥好地地

因為食完有坐立不安同埋好嗜睡

梁佩瑤係,仁安既 但你上面本身都睇緊成千?

我都係千五 想搵再平啲嘅 窮學生afford唔起

上面要2000蚊

咁我睇個個都算平 1200

但佢d收費都唔知係唔係浮動,我怕下次加藥又唔知點

又會2000

2000蚊個位 係咪平時睇開實價都2000定係浮動

一般唔使2000???

次次都2000啊
不過上次有隻藥要配多少少所以又比多幾百

不過我係中環睇所以一開始就預左貴

中環冇計啦

我個個係MK

2000係有幾耐藥先?

唔係一星期呀?

第一次睇一星期就二千
不過而家一個月睇一次
每次一個月藥

咁都好D
但一星期藥同一個月藥
收費差幾遠?

都係二千啊

我都係千五 想搵再平啲嘅 窮學生afford唔起

上面要2000蚊

咁我睇個個都算平 1200

但佢d收費都唔知係唔係浮動,我怕下次加藥又唔知點

又會2000

2000蚊個位 係咪平時睇開實價都2000定係浮動

一般唔使2000???

次次都2000啊
不過上次有隻藥要配多少少所以又比多幾百

不過我係中環睇所以一開始就預左貴

中環冇計啦

我個個係MK

2000係有幾耐藥先?

唔係一星期呀?

第一次睇一星期就二千
不過而家一個月睇一次
每次一個月藥

咁都好D
但一星期藥同一個月藥
收費差幾遠?

都係二千啊

佢係中環架
所以都係呢個價
不過so far醫生開嘅藥我都岩
除左食到中途隻白瓜子無晒用轉左

同埋佢好好
雖然只係較藥
但都會關心之前睇醫生提過嘅問題
同我傾下計

你停左幾日先出事?

兩日,第九日先停

我係轉藥。
會無事既信我,等症狀完左就可以試下隻新藥得唔得
我都經歷過,所以我知會完、會無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞