召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
又有工俾offer我
但我有病做過廢青
跟住吹咗啲野落去
佢要proof

奶野
有冇思覺失調患友講下你地既徵狀

我去睇左個有精神科做過既普通科佢話我唔係,拎左封信準備同政府醫生講

你唔係話個政府醫生好資深唔會斷錯症咩?

個社康咁講,唔係我講

始終要專科判斷,普通科醫生寫嘅信一定冇用
Anxiety同depression都好,有樣嘢好老土,但一定有效,就係愛

你搵到愛,理論上就好有安全感唔再驚

係真
親人 朋友 愛情
是但一樣有都會好好多
唔洗一個人亂諗野

愛情有保留

you get the point

最重要唔好知你有病即時拒絕/走左去

我去睇左個有精神科做過既普通科佢話我唔係,拎左封信準備同政府醫生講

個社康咁講,唔係我講

同埋其實政府係唔會理私家醫生點講,有錢就睇私家,無錢佢當你狗咁撚都得

個社康咁講,唔係我講

同埋其實政府係唔會理私家醫生點講,有錢就睇私家,無錢佢當你狗咁撚都得

我九月又睇政府

個社康咁講,唔係我講

我九月又睇政府

有時會諗d私家醫生都係政府出黎
好好奇佢地以前係咪都係求其睇幾分鐘算

No, 佢地要睇好多症,無時間分畀你
又有工俾offer我
但我有病做過廢青
跟住吹咗啲野落去
佢要proof

奶野

無得拆,可以點拆
又有工俾offer我
但我有病做過廢青
跟住吹咗啲野落去
佢要proof

奶野

你搵個理由過兩日reject個offer算啦
話有更好offer咩都好
到時比人black list 同埋即term就唔好
要查一做reference check就查到架啦
又有工俾offer我
但我有病做過廢青
跟住吹咗啲野落去
佢要proof

奶野

你搵個理由過兩日reject個offer算啦
話有更好offer咩都好
到時比人black list 同埋即term就唔好
要查一做reference check就查到架啦

我真係有其他offer
好撚彩

下次見工唔好吹employment record啦
好易查
希望個風捱到2點後比我放多日假啦
有冇人焦慮係怕死咁,但又冇野令到你死,每一刻都放鬆唔到

我每一刻都放鬆唔到

食鎮定劑吧
唔係根本鬆唔到
以前以為意志力係有用
根本完全唔關事

你依家食完有冇好眼訓

冇呀
仲精神左
但到夜晚就眼訓左
食埋血清素就真係3秒訓得著
希望個風捱到2點後比我放多日假啦

希望快d落
旅行已經蝕左一日

你無得飛?
係屋企食唔落飯
唉屌,又心跳好快,個心拿住拿住
我今日都肚痛, 唔知係IBS 定咩, 希望唔係, 轉左新藥復發返即係又要轉藥
係屋企食唔落飯

屋企有無麵包個d呀?
晏d肚餓先食啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞