召集所有精神病情緒病患者(12)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
琴晚試食新嘅訓教藥
半年黎第一次訓夠八個鐘
好開心啊

其實冇咩唔開心感覺
但個腦仲不停好多野諗
跟住係咁諗 「太多野諗係唔正常,我要咩都唔諗」
愈諗愈失控,好想有個制熄左個腦

你地會唔會個腦不停諗野?
我想知係我唔正常定點

你越想唔諗 個腦就會越諗越多 就會越嚟越控制唔到
與其係咁 不如由佢諗 做下野分散吓自己注意力可能會好啲

我做其他野個腦都會無啦啦諗返野

由佢諗會唔會比強逼佢stop好

以前不嬲由佢諗唔覺有問題
但依家愈在意反而愈難搞
可能真係要由佢 下次覆診講返
如果可以停下個腦食多d藥都算喇

你唔使諗太多, 你加左血清幾耐?遲下可以你會好爽呢

都五個星期喇,最先半粒,跟住一粒,依家粒半
希望快d見效

食緊邊隻?lexapro?

我做其他野個腦都會無啦啦諗返野

但依家愈在意反而愈難搞

希望快d見效

係呀

我諗你要轉第二隻,咁高劑量都唔見效,應該係唔啱你食
有無人食左抑鬱藥試過血壓低 呢幾日暈暈地量下, 轉左新藥, 趺到得返上壓90下壓60, 怕再低會暈, 我星期一會打去問醫生

但依家愈在意反而愈難搞

希望快d見效

係呀

我食咗lexapro幾個星期冇feel到好轉,10mg
諗住轉醫生同轉藥

但依家愈在意反而愈難搞

希望快d見效

係呀

我食citalopram 20mg(=escitalopram 10mg=lexapro)幾好

希望快d見效

係呀

我食citalopram 20mg(=escitalopram 10mg=lexapro)幾好

希望快d見效

係呀

咁睇黎我應該要轉藥喇,都冇好轉既
睇下醫生肯唔肯俾我試Pristiq

但依家愈在意反而愈難搞

希望快d見效

係呀

我覺得心情算好左,但仲多野諗,即係隻藥仲未控制琴?

喺我眼中叫有好轉 但我唔係pro 留俾其他巴絲同你醫生答你
有無人食左抑鬱藥試過血壓低 呢幾日暈暈地量下, 轉左新藥, 趺到得返上壓90下壓60, 怕再低會暈, 我星期一會打去問醫生

我血壓同你咁上下

我朝早起身低0的, 而家上返114/70
清一色係出面開左個post打左好大段野

留左言

我血壓同你咁上下

會唔會咁低
女人野下話

不嬲都係血壓低心跳快

同我一樣心跳快, 不過我之前血壓一向正常, 係食左新藥先咁, 不過上網CHECK左呢個係副作用, 無寫要停食, 淨係寫要小心頭暈, 我諗如果無好暈唔影響應該無問題
琴日睇左歐陽醫生
食緊隻鎮定藥
真係好有效
呢幾年未試過咁正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞