Football Manager 2024 討論區 (7) 咁係因為你玩得悲觀

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
見到靚性格高PA就買結果隊波有11個外援, 借左三個出去
model citizen又高PA好難忍手
咁我玩返23止下癮先
除非想要油王爸爸或者追J league, 否則我覺得24唔值
我係建議暑假買24
24係你玩開嘅engine最後一代,而家除咗細bug都update完
fm呢啲一係玩新feature,一係玩完整版
暑假大減價買絕對值,唔知啱唔啱咪game pass試試先
況且你玩開嘅23又可以繼承落24

如果想買減價但暑假唔買,咁只會永遠loop落咁不如等多4個月買新版
係睇你鐘唔鐘佢d new feature
例如今集d新role終於表面上複製到哥迪奧拿套form
又例如更深入既死球設定、官方日職 etc
對手啲龍門成日好似食咗藥咁…自己果個就成日甩漏…
唔係幾識玩今集 俾下遊隊㩒屌 但係贏到曼聯曼城利記依家喺第10名 就嚟俾人炒
有23唔使玩24啦
教練其實駛唔駛睇性格
搵到勁數值就算balance 什至負面性格係咪都好過低d 數值靚性格
好似話會影響到球員性格?

個人觀察如果要佢讀書的話professionalism越高越易pass, 同埋自然升能力好似球員咁快d
係低組別好難搵好性格+數值
就算有都可能要比解約費
又要$ expand 球場同升training 窮到喊
低組別我直接睇能力算, 反正過幾年會換
唔係負面性格(例如casual slack呢D)就算
買左個龍, penalty kick有11
請左阿朗就教練
佢考試成日都肥佬
講起12m ,其實點練,練極一季點都會炒幾球
試過簽佢做u18/u21教練
簽極都拎唔到wp
我玩咁多個save呀朗都係直接退休
入到25球算勁
FM啲save數好超現實
間唔中會上到>15
但現實英超好似頂盡都係11-12個saves
英超record 係14次
ddg 對阿仙奴
其他最多13
明明跟晒佢要求都唔高興…

位置上我有擺錯咩?

central midfielder 又無佢想要果個role揀
出場時間?
差唔多場場正選咁滯,都唔知錯乜
唔妥你係唔需要理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞