VW 車友吹水區 (5)

732 回覆
0 Like 3 Dislike
自己揸岀去驗都過到?
租車完約轉arteon LM先
求救 我架polo個mon寫住「無鑰匙系統故障」,但我照樣用keyless撻到車 keyless啲制亦都function到 有冇師兄知道咩事
有,都okay既
我想問下,Golf冷氣有汽油味係唔係Golf常見問題,要整的話貴唔貴?
認真咩?Keep住有?
無呢個問題
嗰陣啱啱一買咗車就換左
請問吓你哋golf 胎壓通常打幾多?
著車頭一分鐘有,之後就無
原廠建議就33 psi
自己就打開35 psi 左右
想問問,最近入左手2012 Jetta 1.4 tsi, 搵呢間問過換有apple car play嘅車機連後波cam
報價車機連安裝2980,連後波cam 1800,換唔換得過
呢間質素得唔得
ching們,小弟渣左golf mk7 tsi年幾,想問下避震有無得整?平時同坐toyota hybrid taxi比較舒適度都差幾遠下
之前搵佢換原廠車機同副廠後波cam,手工同用落冇問題既,但係之後尾 燈熄車長著,篤電腦見到出左code。Whatsapp問佢已讀不回,過幾日先話唔關佢事
尋日見到id4真車行街
個車尾麻麻地
接受唔到個外觀用左好多黑色硬膠
id5冇左黑色膠應該會好睇好多
咁型都話麻麻哋
有冇巴打知道點樣開側鏡下擺個功能上網睇人地係去convienece menu入面開著個mirror down之後再將個側鏡旋扭轉去R,之後入後波就會下擺。但係我部車跟住做都唔得

車型係2012 jetta 1.4 tsi
右軚車係L, 得左鏡會後波時向下
二手t cross/ t roc有無師兄揸過好唔好揸同多唔多野整
不嬲長著ABS/Traction果d
之前開始著埋紅色感嘆號燈,著車彈Error Brake servo failure

琴日渣去車房換電順便睇埋
師傅話睇電腦睇到個servo唔係真係有問題,係電腦直出

係咪大獲有無機換埋abs sensor有機會好番
似abs 泵師兄
dsg波箱停車起步如果比大油架車會chok是咪正常
有冇師兄試過彈左check the coolant level但又唔覺有漏/唔夠水既情況
停低熄車再著又無事
跟住隔幾日又彈出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞