VW 車友吹水區 (5)

966 回覆
0 Like 5 Dislike
有人用死d波粗揸又無事
有人m波都揸一排就死
究竟點先唔死
車呢啲機械野其實真係keep住郁就好少會壞
已成為VW車友
我個糾結位就係我通常假日先用車
一個星期放五日揸兩日
算唔算keep住郁?
無,撞手神,驚咁多做乜
冇咩問題 大把人daily driver

算 我自己都係通常一星期揸兩三日

想問下係熄左start-stop既情況下 呢個A 字符號一時時先會出現 點解既🤔
1.4 樹蛙 揸左年幾,假日車暫時無壞波箱,年幾前超級低價入手當賺咗
咁啱 我都係揸尾期樹蛙

好襟睇
想問下點解有D 280 tsi有電子錶板有D冇
以為golf 7.5全部都係電子
頭批係送,之後係加錢option
新手司機想問下 架車2018出廠 2019首次登記
咁今年牌薄要續期係唔係需要驗車
計首次登記日期
我9萬8買返嚟揸到而家15萬,諗緊換唔換狗骨雞髀好
最近比youtube推咗條片,大家有無試過車尾bumper位入水?

https://www.youtube.com/watch?v=R22acNVuCm4
點解golf MK7.5咁小盤
MK 7.5 2018先開始,一係就一換一劏咗,一係現車主覺得架車仲行得跑得唔換住
狗骨雞髀應該有聲先換 ?
揸極唔壞
想換都換唔到
Golf 1.4 個點煙器蓋卡死咗
用最細既螺絲批都入唔到 了唔到出到
按就可以按落去 都唔識彈返出黎
有冇好方法整返出黎
請教下咁多位ching, 你地去開邊間汽車用品店?

因為想去買支G13同埋換個水撥

問多句 - VW Golf MK7 水撥買咩size?
水箱水: 可以去淘寶買進口G12Evo,唔駛溝水直接倒入去就得
前水撥:hepaking或者28carparts.com
後水撥:淘寶Bosch
諗住2手買架T-roc 返黎當操下車
唔知油耗係幾多同埋上網睇好似冇apple carplay
請教下咁多位ching 有冇咩意見

點算
bba零件 一律都係利源/ 德汽, 影行車證去配
但水箱水同水撥呢d 通用野岩用就得
如果搵到邊到有平記得share 下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞