VW 車友吹水區 (5)

732 回覆
0 Like 3 Dislike
搵車房攪
搵咗了
佢話門開唔到
年尾都過唔到驗車
我呢啲11年mk6驗唔到車=叫我換車
要成隻門換?
話時話香港依家係咪完全冇千五cc以下嘅棍波VW?我見28car得老爺甲蟲先有呢個組合
換個六角鎖
多數都係炒呢樣
駕駛學院大約四至五年前入過大約十幾架Polo做棍仔學禮,之後Golf好似無入過
試下問原廠肯唔肯整?
我冇返過原廠整任何嘢
都唔打算返
接佢返嚟可以整嘅嘢都層出不窮
vw golf 6 tsi 是部好車
令我長知識
打個電話問下者
到時又話九萬幾樣嘢要整
搭單問下咁多位
2016年 TOURAN 280 TSI個波箱係咪都係用緊乾七?
鑊氣勁唔勁?
Scirocco1.4 換新火咀,洗油門摩打同換電油隔後有下列問題:
1. 踩大油加速時反應好似慢左,踩完會先聽到入氣既聲,半秒後會感覺到架車𨍭波chok 一下,之後先會明顯快
2. 以前泊完車會見架車800轉左右怠速,但而家會維持1000-1200 𨍭,有時又會降返落800

點算
我換完火咀同coil唔覺有問題,七代Golf GT
有冇慳咗油?
洗油門摩打=蝴蝶掩?

平時如果係蝴蝶掩有問題就會轉數錯,揸一排會自己教正,唔得就要reset

蝴蝶掩角度唔同左電腦入風計錯數
假期車,唔太覺,但換完偈油同火咀、coil後,停車期間震動係少咗
咁係咪加得太多偈油?
我見佢啲油過哂橙色粒粒
VW

係,蝴蝶掩

佢仲話幫我用電腦較大左架車嘅轉數
睇返user manual有講max位
https://www.facebook.com/SciroccoHK
https://www.facebook.com/teamlegendmotor
https://www.facebook.com/StageTune

試下問下呢三個肯唔肯幫你check下,你之前果間伏到仆街
同埋頭先我開車,再留意下引擎轉數,除咗我鬆手掣果下轉數會彈高少少外,停定全程保持800轉,你呢間野真係伏到
有無e golf用戶
有無巴打揸過Arteon? 感覺如何? 房車黎講好似好正, 但佢隔音似乎差d
利申: 之前揸sharan
多少少冇問題的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞