VW 車友吹水區 (5)

966 回覆
0 Like 5 Dislike
suppose 夠熱就彈, 12v本身無電到?
但其他usb無事
得呢個卡死
係咪燒fuse?
搵個錶望望先
點解tiguan 1.4都可以咁食油 上星期五入完今日得返3分2缸油 行左100km左右
Yes
係燒 fuse 試過自己on9 燒過兩次
副駕為換就得
我搵到 真係燒咗 買緊黎換
正路會有燈着

有冇 ching 有車房介紹整 Golf 經驗多啲
前座兩道門慢速行/落斜果陣有啲怪聲(聽落好似飾板到) ...但平時去開個間覺得冇問題
唔知點解隻wireless carplay最近狂斷線
車房一般唔會同你捉雜音, 試下去搞音響/做隔音個d 鋪睇下有冇得搞

唔嚴重一般都建議你由佢, 因為裝拆完可能重多雜聲
on9仔,返到樓下,喺車場碰到,好彩只係自己bumper花
https://www.youtube.com/watch?v=LTyemhA2YUs&t=34s

@AutogefuhlChinese
3 weeks ago (edited)

與此同時……
中國大陸生產的8.5代GTI還在使用馬力為220的三代EA888發動機(而影片中最新的五代發動機已經有265馬力了)
然後方向盤什麼的,一汽大眾的GTI還用的是上一代的電容方向盤,而不是影片中的實體按鍵。
所以湯瑪斯老師說,VW在中國遭遇銷量危機,不是沒有原因的
一方面怪中國市場表現不佳,另一方面又把消費者當傻子看,換個大螢幕就當改款了,有好的東西都藏著掖著不給
中國的消費者也想要最新的五代引擎啊,我們也想要實體按鈕的方向盤啊😭
佢喺片結尾比咗d對VW嘅comment,都幾中肯。

然後上面一汽大眾MK8.5 GTI仲用緊舊engine + 舊軑盤,都幾仆街
入手咗3個月 假日L 油耗大約7.8L/100km
Apple CarPlay要自己加錢裝 不過用電話睇路線,連Bluetooth聽歌其實冇咩問題

已經有粒abs sensor壞咗其餘so far感覺良好
一汽大眾後排仲要無咗中間扶手杯架
尾燈靚頭燈我覺得一般般
後排無咗扶手杯架狗窿呢樣真係搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞