VW 車友吹水區 (5)

732 回覆
0 Like 3 Dislike
感謝分享努力練M波中,但仲未搵到落波嘅時間,次次落都會kick一下,依家由佢自動落波
見FB車主group出哂事
機件?平版都係乾式DSG同Golf果副engine
似電腦嘢啩
好多人著唔到車要拖返廠
咁撚大鑊
T-ROC 2手 通常多唔多獲氣?
其實T roc係一部升高咗嘅Golf
主要都係波箱
但香港嗰啲咁新
應該未會壞住
TROC 同TRCOSS邊部好D? 2部睇落差不多
新手洗乜入m波

乾七全程S波都尾咪得 100k km都唔壞
我乾七渣法:

拉手掣先再入P 唔入N波 D7唔洗入N波
懶嘅全程S波

有心省油嘅 市區同塞車S波 停車場M波 高速D波
Tcross 對返POLO
同埋個engine細馬力啲
視乎你平日要車幾多人
屌,回錯咗,以為講T-ROC
之前揸過一排T-CROSS
車仔細細其實幾好揸,坐滿人上半山問題都唔大
要去都爽的
呢到有無巴手打揸8代gti
用家 group 主要係出code 入廠,黃code 就自己揸去,紅code 就要call 車。

用家 group另外complaint 錦龍冇野送,水都冇支。

利申: 我deactiviate 左 car link ,未出過code.
想問5代gti 棍仔有無咩通病要睇?
上網睇過話副計設計問題會積碳,另外就係個籠啲膠會熔
除左呢啲之外仲有咩要留意?
有冇揸T6.1嘅師兄?通常幾多公里出現問題?
mk8r 孤兒仔
有8R好正
呢一代轉咗真正4WD香港代理先唔入
師兄點睇8同8.5
8.5 堂軚轉返實體button
個mon 變大咗
vw章識發光

個餡就冇咩分別
不過認真如果唔係貪佢個torque vectoring GTI stage 1 / 2 都好好玩
r 真係overpriced
旅行版仲貴過s3
香港s3賣緊53
8r如果嚟到香港估計要55至60
所以唔入都啱嘅
性能車喺香港市場細
以前好多用車既人買gti都係貪佢又平又夠力
而家電車仲平仲慳
變咗唔需要買呢啲油車hot hatch用
講緊係用唔係玩
我相信用家同玩家嘅比例8比2或者9比1都唔出奇

其實就算8R開到50中我覺得都唔算太貴嘅價錢
va Wrx sti果陣行貨ej20
呢啲老餅技術配套加ej老爺引擎
都叫到47定48
如果要北上就唔要得電車啦
我諗緊佢會唔會夠膽入ID3,唔再入Golf。

不過VW右軑Golf,上面無生產,無得好似smart壓價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞