澳洲移民 你問我答 (34)

999 回覆
9 Like 6 Dislike
真.印度最主要
係….加拿大又係
佢地努力生仔屙蛋咁屙
出唔到485無work rights 都係行計分
tafe係點玩
482 咪得
呢個真 我公司逢係印仔做lead既 不出兩年會成條team 變哂印仔
過去讀書既點簽482

so hope there is exception
要睇下班香港人喺國會爭唔爭取到
所以咪話要你本身skilled 先安全
其實澳洲不嬲都唔接受讀完求其一個degree就可以留低呢個玩法
482仲要搵老細
唔係中職業就得
呢鑊嘢可能要香港人嘅代表搵penny wong 同 Andrew Giles 傾傾
想知新例係35以下,定係35或以下?
請教一下,呢一刻現行485 要be under 50 years of age
咁age 50 得唔得? 定最多49?
唔一定,好多STEM 的189 本身分數要求都好高
max 35應該包埋35
x2

文件話maximum age : 由50 變35

但我睇移民局485 個網係under 50 years of age. 理解係唔包50 歲

我覺得大機會唔包35 歲

https://www.sbs.com.au/language/chinese/zh-hant/article/hk-stream-visa-main-point-for-middle-age-family/3qicj8bzm

Bonnie表示,假如申請人48歲時用學生簽證抵達澳洲,並修讀能以16個月,完成CRICOS註冊的兩學年Post-Study Work stream(PWS)課程。畢業前先準備好所有文件,包括符合當局要求的英文成績,當學校成績證明一出,就算是49歲11個月入紙申請485簽證,也可以趕及「尾班車」。
唔會掛
所以想睇官方點寫
宜家既484係寫under 50
係….je係49
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞