澳洲移民 你問我答 (34)

999 回覆
9 Like 6 Dislike
不停F5!
485同學生簽證既英文新要求既Fact Sheet出左啦。

6/5 改為 6.5/5.5,最重要係從認可3年變成1年!

https://www.englishaustralia.com.au/documents/item/2219

估計好快就會立法,有需要就盡快遞交申請了。
3年變1年
幾時開始
又幫Pearson 掠水
迫人考PTE

本身唔駛考
CNCC係咪佢地會直接send去澳洲 唔洗我自己再係immiaccount到attach返?
attach evidence to prove that you have made a reservation
但係我lodge嘅時候已經attach咗booking confirmation email/ booking details…
唔好意思,一開始問得唔好,係cncc有attach過booking嘅email,但都收到s56追
Implementation: Early 2024
即係未收到,send email去hkcncc問tracking number再attach上去。
岩岩拎到五年嘅485 visa, 但想問下grant letter入面passport country佢寫China係咪正常? 申請時我passport所有都係揀HKG. Thanks Ching!
你護照Nationality上面寫咩的,thanks
正常
HK passport Nationality 係寫Chinese啊
yes I have the same situation. called the contact centre and they confirm it's normal as the nationality is chinese, CHN will be shown on the grant letter
特區護照去日本都係寫中國藉
想問下一般500幾耐會出到
我想問申請技術移民190 學歷係咪一定要計bachelor degree 嫁

我個移民agent同我講,話我的bachelor degree同而家嘅專業無關係所以申請唔到

利申:我master 係同我個專業有關係的
由我巴,我想問下我而家係澳洲讀緊書,返2日半,8HR+8HR+4HR
平時1星期返學都係返2日全日,半日唔返,咁就可以岩岩好HIT到80%出席率
但係今日學校係度講移民局而家捉D缺席既學生捉得好嚴
但我唔肯定佢係到底捉D完全唔返學呃簽證既學生定係岩岩好80%既都唔得
想問下如果移民局真係CHECK我學校既話會有機會取消簽證GA?
你學校會自動報移民局你出席率唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞