澳洲移民 你問我答 (34)

999 回覆
9 Like 6 Dislike
認真 大把大陸人同印度人仲多錢

澳洲大把有錢人,問題係有錢人都好識玩政府無肉食
個陣有hk stream 都大把其他國家人屌啦,WFC 呢
唔知點解覺得你係曲線串緊

點都好條數唔係我講係澳洲政府
好有錢你可以投資移民
正路係 但識人未畢業都搵到錢公司做part time 一畢業轉正

都係睇人睇運
竟然係咁
其實都係澳洲都面臨人口老化,成家移民帶黎小朋友,係未來勞動力
咁咪你個小朋友留低
好有錢咁又點擺係銀行收息定拎去買樓 咁咪啫係冇乜稅要交= 冇生產力= 澳洲政府唔想要
同啲財大氣粗嘅大陸人黎香港一鳩樣
聽到政策改變好多人受影響,我真心希望大家一切順利,心情平靜,見到條路知道如何行下去。
我唔會俾d仔女自己去我老公都講過話我地唔移民,淨係送d仔女去外國讀書,我話唔洗旨意,我一定唔會俾
35+ 係專業人士就申請gti 或者入eoi 啦,呢個年紀鬼同你再讀書咩,對佢哋嚟講反正都要收啦,點解唔收後生啲依家一刀切,所以佢咪賤格囉
問題係大學有冇咁多肯課金擔保呢
skills in demand 又未必包大學研究
28歲有咩好淆
真 如果之前開始讀嘅香港人淨係要操英文 咁都合理啲
而家未去讀嘅 跟返新例都合理嘅
30有咩好驚 35就話姐
想問吓Vic 係咪冇出190/ 491 嘅Occupation list 同Invitation round? 其他States 都搵到係Vic 搵唔到。

另外想問如果我嘅職業喺STSOL,但未出現過喺States 嘅invitation round 同埋target sectors,呢個情況係咪完全唔需要諗EOI?

唔該巴打
咁得意
佢地份工惡做?
定真係建築公司熟悉遊戲規則 先肯咁快擔保PR?
仲要係成日比人話爆咗嘅會計
奇怪呀
真 而家澳洲政府 暗示要專業窮人 唔要有錢中坑
個report 啲 case study 都係講窮人
真 澳洲就係諗點先收得最多稅
做到野既公司咪幫囉 一開始畢業我都覺得好難,但做做下野又覺得其實又唔係咁難 做到野個人正正常常好多公司其實都肯幫
唔係話要窮人,係要真係10幾20歲真係過嚟讀ugrad 嘅人,你嗰啲嚟讀cert 3 cert 4 之後又轉第張cert 3 啲長期留喺到又唔搵到錢交稅嘅請過主
建築公司的確係係熟擔保嘅規則,啲tradie 好多英國擔保過嚟,我之前做刑事有個客都係咁嚟澳洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞