澳洲移民 你問我答 (34)

999 回覆
9 Like 6 Dislike
正解
由我爸 想確認下SA 190係唔係都有2 year commitment?我搵左好耐都搵唔到邊度有寫
另外我而家係SA搵唔到本行,但係有其他state嘅offer,我應該向邊到搵permission?我係skills and business migration portal send左enquiry但冇人覆我
有的 應該under nomination obligation/condition入面。

無formal permission的,要唔要轉州係你自己決定,risk要自己take。
由巴 我宜家為左賺偏遠地區讀書果5分係偏遠地區住緊+讀書
想問下係邊個moment開始我可以正式official 搬返去major city? 唔該曬
係大學做工程operation
由我巴,唔好意思呀有問題想問問你
我好好彩考到6分啦
但想問下係咪巳經確實左香港人都要考6.5分?因為之前睇好似淨係話年齡唔影響,好似冇講到英文要求都不變
想問下幾時會有確實消息呢
感謝
我上網睇父母簽證有好多種 唔知邊隻先適合
同埋見143付費10皮都仲要等10年

我見之前由我巴有講過咩年老父母簽證 嗰d係點?
Date of course completion.
Mechanical Engineer會好D。
咩都未確實。

不過英文應該係apply to all,只係年齡maybe香港人有D優惠。所以你有心理準備要考高D英文。

大概年中有確實消息吧。
你可以講講你父母咩情況,我話你知邊種最適合。

付費會係最快既移民簽證,10年起已經係依家既基本了。

想早D過黎長住(唔係移民)的話可以睇睇870簽證 - 臨時父母居留簽證,有3-10年。

年老父母移民係67歲以上先可以考慮。
父母一個62一個58
講埋我而家485緊 2年後先有資格apply pr
我諗攞到pr得黎我老豆都差唔多67
係咪要父母兩個都67?
想請教吓咁多位,啱啱收到s56 request CNCC同health check
暫時分別book咗2月頭同1月中做所以未有proof可以upload
請問吓可以點樣同澳洲嗰邊解釋返?
定係喺immi account attach返我兩個booking嘅information就得? 感謝大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞