澳洲移民 你問我答 (34)

999 回覆
9 Like 6 Dislike
Cap完水踢哂你地走贏哂,好多人去澳洲讀書真係冇左一半身家,由其是有小朋友果班,真係洗左半副身家,好慘,而家PR就好似中六合彩咁難
係好西 但你又未係澳洲人 佢理鬼你
Hk stream 189 得200 quota, 如果僱主肯186好似快啲
其實有幾多僱主會肯186
唔驚俾咗個PR 你之後飛起佢?
其實掉返轉一樣架姐, PR之前洗到你盡,唔係工作以內既野都會係咁叫你做
呢D大家心照架喇, PR之後走唔走都係睇你點對人人點對你
其實真係好多,我去踢衛生波發現其實好似唔難,但真係唔知啲人當初點搵到
咁482 轉 186 都合理嘅
但應該無僱主會off shore sponsor 人186?
少但據聞好似醫護有過
咁cut係賤格,不過佢本身都係想要後生有勞動力,你其他35+ 又做得幾多年野,仲未計大批黑工同咖喱佬
36 做到 60歲仲有 24年
34做到 60仲有26年
究竟呢個年齡佢係點定
總要有個cut off 冇得咁樣抽啲boundary case出黎比較
佢set 40你又問39 同41 有咩分別
真.24年重唔夠咩.
佢預計埋你岩岩黎到 人工高極有限
其實份pdf 有講佢計過 一個45歲既人黎到人工要有160k 先帶到等同30歲黎人工100k 既經濟效益
如果你一落地搵到160k 應該都係專業人士 唔洗靠畢業生簽證
咩行業多?
我識果啲好多都係本身 482 再轉186 多
一半運氣一半實力,全部識既都係係一間公司做左一排做到野公司先肯
神奇地係會計
都係建築公司
咁岩岩畢業點算
正常操作 畢業搵間正常公司做 一邊搞189一邊搵錢 有料自然公司肯擔保 當然都要d運氣
咪住幾年之後HK stream 囉
拎唔到485應該無人請?
條數可以唔係咁計
香港人就算40+
明明係最多錢果班
一個人會帶來既資金
成家人黎
小朋友讀書洗費
供書教學租樓生活 根本係帶動經濟
你係依家grad嘅話改咩關你乜事?
佢依家就係話你啲資金同人整貴佢啲屋
好多人一家人行 hk stream
果班係好有錢
只係小朋友讀私校
都成10萬一年
未計自己讀書果舊錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞